23948sdkhjf

Udvidelse af musikhuset i Aarhus

Entreprenørfirmaet A. Enggard A/S, Arkitektfirmaet CF. Møller I/S, Ingeniørfirmaet Søren Jensen A/S og akustiske rådgivere: Cowi/Artec står bag vinderforslaget til udvidelsen af musikhuset i Aarhus...
Entreprenørfirmaet A. Enggard A/S, Arkitektfirmaet CF. Møller I/S, Ingeniørfirmaet Søren Jensen A/S og akustiske rådgivere: Cowi/Artec står bag vinderforslaget til udvidelsen af musikhuset i Aarhus.

Projektet omfatter bl.a. en symfonisk koncertsal til 1200 gæster, øvelokaler og kontorer til Aarhus Symfoniorkester, en rytmisk koncertsal, et nyt musikkonservatorium til Det Jyske Musikkonservatorium samt en ny børneteatersal til Filuren. Desuden foretages en overdækning af eksisterende gårdrum samt ombygning af en mindre del af det eksisterende Musikhus.

Udvidelsen giver helt nye muligheder for at integrere kulturelle aktiviteter i Musikhuset Aarhus. De nye arealer skal bl. a. omfatte nye lokaler for Det Jyske Musikkonservato Musikkonservatorium, Aarhus Symfoniorkester, teaterskolen “Filuren” og - ikke mindst - de nye sale: En koncertsal, en rytmisk sal, en teatersal og flere mindre sale. Vinderforslaget udgør en meget selvstændig bygning, som med sin kombination af kobber, glas og tegl udfordrer lokalplanens materialemæssig intentioner. Forslaget udmærker sig specielt ved på fornemmeste vis at opfylde alle kommende brugeres ønsker og visioner om indarbejdelse og kombinering af fremtidige funktioner.

Det Jyske Musikkonservatorium ser dels frem til de nye stimulerende og markant forbedrede øve- og undervisningsfaciliteter og dels frem til den tværgående interaktion, der naturligt vil opstå mellem musikgenre og studerende og professionelle i de rammer som udvidelsen rummer.

Mellem park & hovedindgang spænder det dobbelthøje torv sig på tværs af tilbygningen og sammenkobler koncertsal, rytmisk sal, kammermusik sal. Her præsenterer bygningen sine mangfoldige aktiveteter for både publikum, kunstnere og studerende. Rum og faciliteter til Aarhus Symfoniorkesters er logisk velplaceret - i tæt forbindelse til den symfoniske koncertsal - en samlet enhed indenfor helheden. Adgangsforhold for både musikere, administrativt og teknisk personale er logiske og ukomplicerede.

Musikhusets nuværende faciliteter til dels personale og dels kunstner ombygges minimalt, dog sker der klare forbedringer i kraft af at funktioner samles og støttefunktioner styrkes.

Kilde: Musikhuset Aarhus

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063