23948sdkhjf

Samlet udbud giver billigere boliger

Det er en kendt sag, at der kan spares penge, når man køber større mængder af samme produkt. I et nyt forsøg med rammeudbud vil...
Slå op i kataloget og find det almene boligbyggeri, der passer til dine ønsker – og få det til en fast lav pris. Det skal gerne være resultatet af et nyt forsøg med rammeudbud af alment boligbyggeri.

Det er en kendt sag, at der kan spares penge, når man køber større mængder af samme produkt. I et nyt forsøg med rammeudbud vil socialministeren forsøge at opnå en lignende mængderabat på ti procent, når der skal bygges nye almene boliger.

Ideen er, at ministeren udbyder og indgår et antal rammeaftaler omkring byggeri af almene boliger med en række leverandører på vegne af de almene boligorganisationer. Grundtanken er, at en samling af efterspørgslen vil give leverandørerne et større incitament til at tilbyde attraktive byggekoncepter til en lavere pris. Målet er, at reducere byggeomkostninger med ti procent.

– Ideen er, at vi skal lave samme kvalitetsbyggeri til billigere penge. Det skal opnås ved, at de forskellige parter i byggeriet går sammen og laver et udbud, som skal stå på hylden, så kommuner og boligorganisationer kan gå ind og se på de forskellige udbud, når de skal sætte byggeri i gang. Det, at man samarbejder, og at det bliver gentagelsesbyggeri, burde kunne medføre en besparelse på mindst ti procent, siger socialminister Eva Kjer Hansen.

Der bliver nedsat en følgegruppe, som skal sikre, at kvaliteten i budene er i orden, og socialministeren understreger, at der ikke vil blive gået på kompromis med kvaliteten.

– Gevinsten skal hentes gennem, at man gentager et byggeri og drager ved lære fra byggeri til byggeri. Man kopierer faktisk erfaringerne fra parcelhusbyggeriet, hvor man netop tager et grundrids som udgangspunkt og herefter tilretter det enkelte byggeri til de konkrete lokale ønsker, siger Eva Kjer Hansen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078