23948sdkhjf

Skrappere regler mod skatte- og afgiftssnyd

Folketinget har vedtaget skrappere regler mod skatte- og afgiftssnyd. ToldSkat får adgang til at foretage kontrol på f.eks. byggepladser...

Folketinget har vedtaget skrappere regler mod skatte- og afgiftssnyd.

ToldSkat får adgang til at foretage kontrol på f.eks. byggepladser.
- Jeg er meget tilfreds med, at ToldSkat nu har fået yderligere værktøjer til bekæmpelse af snyd med skatter og afgifter. Det er uholdbart, når lovlydige virksomheder udsættes for en unfair konkurrence fra andre virksomheder, der snyder med betalingen af skatter og afgifter, siger skatteminister Kristian Jensen.

De nye regler betyder, at

• ToldSkat får adgang til at foretage kontrol på f.eks. byggepladser for ved selvsyn at konstatere, om der er overensstemmelse mellem de oplysninger, myndighederne har fået fra hovedentreprenøren om underentreprenører og ansatte, og den faktiske virkelighed ude på arbejdsstedet.

• ToldSkat får mulighed for at pålægge en virksomhed at føre logbog over de ansatte i virksomheden. Det sikrer, at der sker en registrering af de ansatte allerede fra første arbejdsdag.

• ToldSkat kan, hvis der er rod i regnskaberne, lade en revisor udarbejde regnskabet for den erhvervsdrivende og på dennes regning.

- De nye skrappere regler er klart et skridt i den rigtige retning, men som det også fremgår af regeringens Fairplay pjece, findes der stadigvæk en række situationer, hvor der er et behov for en yderligere opstramning af reglerne. Derfor agter jeg allerede til oktober at fremsætte et lovforslag, der indeholder yderligere stramninger blandt andet på momsområdet, siger skatteminister Kristian Jensen.

Kilde: Skatteministeriet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078