23948sdkhjf

MT Højgaard bygger center for TK Development

Startskuddet lyder nu for opførelsen af Valby Torvene, et kombineret butiks-, kontor- og lejlighedskompleks ved...
Startskuddet lyder nu for opførelsen af Valby Torvene, et kombineret butiks-, kontor- og lejlighedskompleks ved Valby station i København. MT Højgaard har indgået kontrakt med TK Development om opførelsen af centret i totalentreprise.

Kontraktsummen lyder på 445 mio. kr. ex. moms for de 55.000 kvadratmeter bruttoetageareal, byggeriet omfatter. Knap halvdelen, ca. 25.000 m2, er butiksarealer, mens resten fordeles med 13.000 m2 til boliger, 4.000 m2 til kontorer og det resterende til P-hus og kælder.

- Vi ser frem til at fortsætte det gode samarbejde, vi har haft med TK Development gennem årene, siger koncerndirektør Peter Kofoed, MT Højgaard. Field’s i Ørestad og Frihedens Butikscenter i Hvidovre er værd at fremhæve som eksempler på det, men vi har også gode erfaringer med TK Development, når det gælder kontorbyggerier, bl.a. i Københavns Frihavn.

Hele projektet tager udgangspunkt i en ombygning af det gamle bomuldsspinderi i Valby. Der skabes en helt ny bydel med fem nyopførte selvstændige bygninger, i harmoni med det gamle bomuldsspinderi. Byfornyelsen i Valby er sket i tæt samspil og dialog med både Valby Bydelsråd og Københavns Kommune.

Der er lagt afgørende vægt på, at byfornyelsen sker i respekt for de eksisterende smukke bygninger i området. De spiller sammen med de nye bygninger – og som noget helt enestående vil der blive etableret en glasoverdækning over butikkerne i 4. sals højde. Man har altså højt til loftet og kan færdes i tørvejr, når man shopper i Valby. De overdækkede gader vil i øvrigt være åbne i enderne, hvilket giver lethed og en særlig rum-virkning. Og der er direkte adgang til Valby stations perroner.

Der er plads til ca. 45 butikker i gadeplan, mens kontorer og boliger er placeret på 1. 2. og 3.sal. Der er også reserveret plads til et stort, topmoderne fitnesscenter.

Kilde: MT Højgaard

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078