23948sdkhjf

Nyt stort Femern-udbud

Ên ny stor transformatorstation, og den bliver opført tæt på tunnelens rampe- og portalanlæg ved Rødbyhavn.
Femern A/S lancerer nu endnu et stort udbud. Denne gang drejer det sig om en stor transformatorstation på Lolland. Transformatorstationen skal levere strøm til de eldrevne tog, der kører igennem tunnelen og til de elektriske anlæg i tunnelen.

Allerede på nuværende tidspunkt er ni internationale konsortier i gang med at give tilbud på selve tunnelen. For kort tid siden annoncerede Femern A/S udbuddet på installation af de elektriske og mekaniske anlæg i tunnelen. Det nye udbud er således det tredje i rækken.

Det kræver store mængder strøm at holde de eldrevne tog kørende og at sikre en stabil drift og en høj sikkerhed i tunnelen. Det eksisterende elforsyningsnet på Lolland har ikke kapacitet til at levere de energimængder, der skal bruges til togdriften og de elektriske og mekaniske anlæg. Derfor er det nødvendigt med en ny stor transformatorstation, og den bliver opført tæt på tunnelens rampe- og portalanlæg ved Rødbyhavn.

Opgaven skal løses i samarbejde med energiforsyningsselskabet Energinet.dk og omfatter installation af transformatorstation, herunder transformere og koblingsudstyr for forsyning af kørestrøm og elforsyning til tunnelen. Desuden skal der opføres bygninger til koblingsudstyr, kontrolrum og lokaler til medarbejdere. Teknisk direktør i Femern A/S, Steen lykke forudser, at der vil være en både stor og bred interesse for den kommende kontrakt.

- Installation af store transformere med tilhørende styringsudstyr henvender sig til store internationale eller nationale specialiserede leverandører og underleverandører. Men jeg forestiller mig også, at nogle af arbejderne med bygninger og elinstallationer vil appellere til mindre virksomheder, siger Steen Lykke.

På et senere tidspunkt udbyder Femern A/S endnu en kontrakt på jernbaneområdet. Den kontrakt drejer sig om spor- og køreledningsanlæg.

Femern A/S holder 21. januar 2014 en såkaldt Industri Day i København, hvor alle, der er interesseret i at byde, samt eventuelle underleverandører får en detaljeret gennemgang af opgavernes indhold og karakter. Desuden bliver der lejlighed til at møde bygherrens ledelse og medarbejdere og til at få et grundlag til inspiration for at danne joint ventures med de rette partnere.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094