23948sdkhjf

Forlig om Limfjordsbroen sender millioner til MTH

Banedanmark og MT Højgaard har indgået forlig i sagen om den lange forsinkelse af jernbanebroen over Limfjorden. Entreprenøren får 4,3 mio. kr. for ekstra omkostninger, men skal samtidig betale dagbøder.
Den eksterne og den interne evaluering af – det meget forsinkede - arbejde med genetableringen af jernbanebroen over Limfjorden er nu afsluttet.

- Vi noterer os i Banedanmark, at den eksterne evaluering peger på, at forsinkelsen af genåbningen af jernbaneforbindelse primært skyldes en række alvorlige entreprenørfejl hos MT Højgaard ved projekteringen og udførelsen af stålkonstruktionen til den nye broklap. Samtidig er der i den eksterne evaluering en række anbefalinger til områder, vi i Banedanmark kan arbejde videre med. Disse anbefalinger tager vi naturligvis til efterretning, oplyser Jesper Hansen, administrerende direktør i Banedanmark, i en pressemeddelelse fra Banedanmark.

Han understreger samtidig, at man ved lignende projekter i fremtiden vil sikre, at den normale modtagekontrol og bygherretilsyn med totalentreprenørens leverancer styrkes med stikprøvekontrol på produktionsstedet med fagtekniske eksperter som en yderligere sikkerhed for den egenkontrol, der er totalentreprenøren ansvar.

4,3 millioner til entreprenøren
Det økonomiske og juridiske efterspil mellem Banedanmark og totalentreprenøren MT Højgaard er blevet afsluttet, idet parterne netop har indgået et forlig.

Ifølge Nordjyske Stiftstidende indebærer det, at Banedanmark skal betale 4,3 mio. kr. til MT Højgaard til ekstra omkostninger.

Til gengæld skal entreprenøren betale dagbøder på i alt 800.000 kr. til Banedanmark, fordi arbejdet med genetableringen blev forsinket med omkring fem måneder.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

3.809