23948sdkhjf

Stort kulturtorvsprojekt på vej i Varde

Den 17.000 m² store Stålværks- og Trådspinderigrunden i Varde omdannes til et kulturtorv. LIW Arkitekter har tegnet projektet, som bliver et samlingspunkt for musik, dans, teater, billedkunst mm.
Siden 2011 har Lokale og Anlægsfonden sammen med Varde Kommune udviklet og tilpasset idéen om et kulturtorv, der kan give udendørs plads til en række forskellige kunstarter og udtryksformer, så den kan blive en del af moderniseringen af den gamle Stålværks- og Trådspinderigrund i Varde.

På den 17.000 m² store grund ligger der en række ældre industribygninger, som i flere år har været et tilholdssted for byens kreative miljø, som nu får endnu bedre rammer at udfolde sig i både indendørs og udendørs.

- Kulturtorvet i Varde bliver et fint eksempel på, hvordan det er muligt at skabe et inspirerende, tiltrækkende og oplevelsesrigt byrum med udgangspunkt i et stærkt lokalt kulturliv og kreativt miljø, siger Torben Frølich, direktør i Lokale og Anlægsfonden, om projektet.

Scener, værksteder og meget mere
Kulturtorvet bliver både et nyt kulturelt centrum og fast holdepunkt for kreative grupper og foreninger samt et sted at søge hen for byens borgere og turister, når de ønsker overraskende oplevelser i et enestående kulturmiljø.

På områdets udeareal vil der komme dansepladser, små scener, kunstværksteder, udendørs udstillinger af kunst, skatefaciliteter og filmprojektioner på bygningernes vægge. Der indrettes et "lydeksperimentarium" med forskellige overflader og materialer, som kan aktiveres ved bevægelse. Der etableres et overdækket uderum med værkstedsfunktioner og plads til optræden eller foredrag. Hele området bindes sammen af en asfaltsti, der bliver lagt ud som en løber mellem de forskellige aktivitets- og udtryksmuligheder i området.

Projektet er tegnet af LIW Arkitekter. Varde Kommune har bevilget 6,5 mio. kr. til projektet. Lokale og Anlægsfonden støtter med 3 mio. kr. I alt koster projektet 13 mio. kr. at etablere.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11