23948sdkhjf

NCC opfører nybygningen på 4.500 kvadratmeter

Torsdag den 19. maj klokken 14 er der rejsegilde på centrets nye undervisningsbygning...
CVSU - Fyns fysiske rammer er ved at tage form på Blangstedgårdsvej i Odense. Torsdag den 19. maj klokken 14 er der rejsegilde på centrets nye undervisningsbygning.

NCC opfører nybygningen på 4.500 kvadratmeter, der kommer til at huse specialindrettede undervisningslokaler og et moderne auditorium, som bliver det nye centers vartegn mod øst. Centrets fysiske rammer kommer derudover til at bestå af Fyens Stiftstidendes tidligere bygninger, som NCC bygger om og indretter til undervisningsbrug.

NCC har opført råhuset i betonelementer og er nu gået i gang med skalmuren som udføres i gule teglsten, der spiller godt sammen med de eksisterende bygningers gule pudsede mure. Auditoriet beklædes udvendigt med matte galvaniserede stålplader.

CVSU Fyn udefra.- De eksisterende bygninger respekteres og bearbejdes sammen med tilbygningen til et stort sammenhængende landskab af undervisningstilbud. Den nye bygning placeres i forlængelse af den eksisterende bygningsstruktur som et klart æstetisk pejlemærke for CVSU - Fyn, siger arkitekt Mette Stavad, Pluskontoret A/S arkitekter.

Den nye nybygning er færdig til november, mens ombygningsarbejdet først starter til august, når Fyens Stiftstidende er flyttet ind i sit nye mediehus, som NCC opfører i centrum af Odense.

Hele centret på i alt 12.000 kvadratmeter er klar til indflytning til februar 2006. Til den tid skal bygningerne huse medarbejdere og studerende fra de fire videregående uddannelser, der alle har mennesket og sundhed i fokus: Sygeplejerske, radiograf, ergoterapeut og fysioterapeut.

Grupperum.Der bliver indrettet specialudstyrede faglokaler - blandt andet en fuldt udstyret hospitalsstue og en fungerende røntgenklinik - til undervisningen. Alle generelle undervisningsrum placeres i stueplan med direkte kontakt til åbne gruppenicher og forbindelsesgange, torve- og udearealer. På første sal etableres arealer til personale, kontorer og fællesadministration.

NCC har vundet entreprisen på 51 millioner kroner i tæt samarbejde med Pluskontoret A/S arkitekter, Weber & Nilsson Arkitektfirma K/S samt ingeniørfirmaet Birch & Krogboe i en konkurrence udskrevet af CVSU - Fyn.

Fakta om Center for Videregående Sundhedsuddannelser:

Beliggenhed: Blangstedgårdsvej 4-6, 5220 Odense SØ
Bygherre: CVSU - Fyn, Center for Videregående Sundhedsuddannelser - Fyn
Totalentreprenør: NCC Construction Danmark A/S
Kontraktsum: 51 mio. kr.
Arkitekter: Pluskontoret A/S arkitekter samt Weber & Nilsson Arkitektfirma K/S
Ingeniør: Birch & Krogboe
Samlet byggeri: 12.000 kvadratmeter
Heraf Nybyggeri: 4.500 kvadratmeter
Byggeperiode: Januar 2005 - 31. januar 2006

Kilde: NCC

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095