23948sdkhjf

Casa Arkitekter totalrådgiver på bevægelseshus

Kalundborg Kommunes økonomiudvalg har godkendt planerne for et nyt og visionært bevægelseshus, der opføres med Casa Arkitekter som totalrådgiver.
Bevægelseshuset forventes at stå klar til brug i efteråret 2015 og kommer til at rumme faciliteter for kampsport, dans og gymnastik samt en række mindre idrætsgrene og bevægelsesaktiviteter. Huset vil tilgodese mange forskellige sportslige miljøer og især være til gavn for børn og unge.

- Casa har nogle rigtig gode bud på, hvordan byggeopgaven kan optimeres, så vi får en god proces. Og så har de tilbudt en fin sammenhæng imellem pris, ydelser og kvalitet, udtaler borgmester og formand for bygherreudvalget Martin Damm.

Bevægelseshuset bliver til efter en længere proces, der går tilbage til 2009. Dengang besluttede Kalundborg Kommune i samarbejde med Lokale og Anlægsfonden at udvikle et alternativ til de traditionelle sportshaller i Kalundborg.

Mutopia Arkitekter blev sat på opgaven og udviklede Bevægelseshuset sammen med en følgegruppe af husets kommende brugere. Mutopia Arkitekter er fortsat tilknyttet projektet som bygherrerådgiver.

- Vi er stolte over, at vi sammen med Kalundborg Kommune nu er kommet et skridt tættere på realiseringen af et nyskabende Bevægelseshus. Vi har fra starten haft de kommende brugere med i processen som kreative medspillere, og vi vil sammen med det nye rådgiverteam sikre deres bidrag til det færdige byggeri, udtaler Serban Cornea, partner i Mutopia.

En naturlig del af lokalområdet
Bevægelseshuset får en spiralformet og åben arkitektur med sale i fire niveauer, omkranset af en ’bjergsti’. Arkitekturen har til formål at integrere formelle og uformelle aktiviteter, så huset bliver en naturlig del af lokalområdets hverdag. Udformningen giver adgang til husets tag via trapper på spiralens skrå ydersider. Herfra bliver der en flot udsigt til både Kattegat og Kalundborg Fjord.

Bevægelseshuset vil i dagtimerne lægge hus til idrætsundervisning og andre aktiviteter for Skolen på Herredsåsen og Børnehusene ved Fjorden. Kombinationen af skole- og foreningsliv skaber gode muligheder for at udvikle idrætsundervisningen i tråd med skolereformen og for at rekruttere nye medlemmer til foreningerne.

Projektet finansieres af Kalundborg Kommune, Lokale og Anlægsfonden og A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11