23948sdkhjf

Opfører pakkecentraler for transportfirma

DPD investerer i to nye pakkesorteringsanlæg i Kolding og Århus. NCC skal stå for opførelsen af terminalerne og ordren er på 37 millioner kroner...
DPD investerer i to nye pakkesorteringsanlæg i Kolding og Århus. NCC skal stå for opførelsen af terminalerne og ordren er på 37 millioner kroner.

DPD Denmark A/S fik i 2004 sit hidtil bedste resultat. I 2005 og 2006 planlægger transportfirmaet at investere 100 millioner kroner i nye faciliteter. I første omgang har NCC fået ordren på to helt nye pakketerminaler i Kolding og Århus.

Fem entreprenørvirksomheder deltog i en indbudt licitation på projektet, hvor bygningernes udformning i høj grad var beskrevet på forhånd.

Den nye pakkecentral i Bramdrupdam ved Kolding bliver et nøglepunkt for DPD’s levering af pakker til og fra hele Danmark og videre ud i Europa. NCC opfører en bygning på 4.300 kvadratmeter, der skal huse et topmoderne pakkesorteringssanlæg, læsseområde og administrationslokaler. Administrationsdelen på i alt 600 kvadratmeter bliver i to etager.

- Vi transporterer flere og flere pakker, og vi har brug for mere plads. Den nye bygning er nøjagtigt udformet, så den passer til vores helt nye fuldautomatiske pakkesorteringsanlæg. Når vi tager centralen i brug, firedobler vi næsten vores kapacitet fra cirka 1.800 til 6.000 pakker i timen, siger terminalchef Jakob í Hjøllum Nielsen, DPD Denmark A/S.

Foruden forberedelsen af installationerne til det nye sorteringsanlæg opfører NCC bygningen med i alt 40 porte, der er tilpasset DPD’s mange lastbiler og varevogne, som skal køre pakkerne til og fra sorteringsanlægget.

Den stilrene og funktionelle bygning konstrueres med høje haller i sorte fritlagte elementer og fladt tag. Administrationsdelen opføres i to etager med glatstøbte elementer.

I Søften ved Århus opfører NCC en tilsvarende, mindre pakkecentral med plads til distributionsanlæg og administration for videre sortering og forsendelse på i alt 2.100 kvadratmeter, hvoraf de 400 skal bruges til kontorlokaler.

Kolding-centralen opføres som den første. Projekteringen er startet, og bygningen vil stå færdig til december. I Århus forløber byggeriet fra juni 2005 til marts 2006.

Fakta om DPD’s nye pakkecentraler:

Beliggenhed: Bramdrupdam, 6000 Kolding. Søften, 8382 Hinnerup.
Bygherre: DPD Denmark A/S
Totalentreprenør: NCC Construction Danmark A/S
Samlet kontraktsum: 37 mio. kr.
Arkitekt: Arkitektfirma Erling Foged A/S
Ingeniør: NIRAS Rådgivende ingeniører og planlæggere A/S
Samlet byggeri: Kolding: 4.300 kvadratmeter, Århus: 2.100 kvadratmeter
Byggeperiode Kolding: April 2005 - december 2005, Århus: Juni 2005 - marts 2006

Kilde: NCC

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079