23948sdkhjf

Partnerskab om byggeri på Rødkilde Amtsgymnasium

Vejle Amt har store planer for Rødkilde Amtsgymnasium. For en entreprisesum på 44,5 mio. kr. skal der i den kommende tid ske en kraftig ombygning og...
Vejle Amt har store planer for Rødkilde Amtsgymnasium. For en entreprisesum på 44,5 mio. kr. skal der i den kommende tid ske en kraftig ombygning og udvidelse af Rødkilde Amtsgymnasium. Byggeplanerne er samlet i en udbygningsplan for Rødkilde amtsgymnasium.

Udbygningsplanen for Rødkilde Amtsgymnasium er en del af Vejle Amts Helhedsplan for modernisering og kapacitetsudvidelse af de fysiske rammer på gymnasierne i Vejle Amt, der blev vedtaget af amtsrådet i marts 2003.
Forud for vedtagelsen i amtsrådet er gået 2 års forberedelse i samarbejde med gymnasierne i Vejle Amt.

Siden begyndelsen af 2004 har en byggegruppe nedsat af Undervisnings- og Kulturudvalget i Vejle Amt arbejdet med udbygningsplanen for Rødkilde Amtsgymnasium. Resultatet bliver, at gymnasiet får et nyt afsnit til naturfag, hvor undervisningen kommer til at foregå i et science center. Der bygges en ny idrætshal med facade ud mod Rødkildevej. Samtidig etableres nyt videnscenter i hovedbygningen, hvor klasselokaler ombygges og nedbrydes til fordel for mere åbne og fleksible undervisningsrammer.

Hele byggeriet gennemføres i samarbejdsformen partnering, hvor entreprenøren sidder med ved bordet, når projekteringen foregår og projektet tegnes. Vejle Amt har udbudt udbygningsplanen i totalentreprise, hvor partneringteam bestående af entreprenør, arkitekt og ingeniørrådgiver i fællesskab har givet bud på opgaven til Vejle Amt. Det vindende hold består af MT Højgaard som totalentreprenør, Albertsen & Flarup Arkitekter A/S og Hundsbæk & Henriksen som ingeniørrådgiver.

På Rødkilde Amtsgymnasium er der store forventninger til både den kommende byggeproces og det færdige resultat. Rektor Hans Erik Duscek-Hansen på Rødkilde Amtsgymnasium siger:

- Vi har været i gang med byggeplanerne nogle år nu, og alle her på skolen glæder sig til at komme i gang. Jeg er rigtig glad for det forslag det vindende partneringteam har lagt frem, og med de tilpasninger der skal til, er jeg overbevist om, vi får et rigtigt solidt resultat som kan sikre gode rammer for undervisningen på Rødkilde Amtsgymnasium mange år frem. Jeg ser frem til samarbejdet med MT Højgaard, Albertsen & Flarup Arkitekter A/S og Hundsbæk & Henriksen ingeniørrådgiver.

Kilde: Vejle Amt

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094