23948sdkhjf

Entreprisechef til Bispebjergs milliardbyggeri

Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg har ansat Carsten Nyboe som entreprisechef. Han kommer fra Grontmij, hvor han blandt andet har været projekteringsleder på Rigshospitalets Ny Nordfløj.
Med ansættelsen af en entreprisechef rykker byggestarten på Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg et stort skridt nærmere.

Carsten Nyboe får ansvaret for at sikre den fysiske nedrivning, renovering og nybygning af de kommende projekter i hospitalsbyggeriet på Bispebjerg til 4 mia. kr., samt at tidsplaner, pris og kvalitet overholdes.

- Det er en stor, stor opgave både målt i tid, ressourcer, areal og økonomi. Og jeg glæder mig som et lille barn til jul. At bygge et superhospital midt i København til glæde for borgerne er en fantastisk udfordring, siger han.

Fra hotel til hospital
Carsten Nyboe er 47 år og har siden 1995 varetaget opgaver inden for byggeri som udførende, som rådgiver og som bygherre. CV’et tæller blandt andet Danmarks første mormontempel, et femstjernet hotel i Københavns Lufthavn, ombygning af Ballerup Rådhus samt nybyggeri på både Glostrup Hospital og Rigshospitalet.

- En vigtig læring, jeg har taget med mig, er, at hospitaler er produktionsvirksomheder, hvor produktet er mennesker, ikke papkasser. Derfor er der nogle særlige forhold, som skal overholdes. Vi kan ikke bare komme og larme fra en ende af, men hvis vi laver nogle aftaler med brugerne, som vi overholder, er det langt nemmere at gennemføre de nødvendige opgaver, siger Carsten Nyboe.

Erfaren herre
Om valget af Carsten Nyboe fortæller projektansvarlig vicedirektør Claes Brylle Hallqvist fra Bispebjerg og Frederiksberg Hospitaler:

- Carsten har stor erfaring på både entreprenør- og rådgiversiden. Og han har i løbet af de sidste 10 år arbejdet med både plejehjems- og hospitalsprojekter, så det er en erfaren herre, vi får med på holdet, og vi ser meget frem til at forstærke vores bygherreorganisation med hans kompetencer.

Blå bog
Carsten Nyboe er født i 1966 og uddannet bygningskonstruktør i 1995.

Ansat i Grontmij A/S i perioden 2008 - 2013, hvor han blandt andet varetog følgende opgaver:

* Projekteringsleder for alle ingeniør-discipliner for Rigshospitalets Ny Nordfløj, 52.000 kvadratmeter nyt behandlingshospital.
* Byggeleder med ansvar for ombygninger af Glostrup Hospital, mens det var i drift.
* Projektleder med ansvar for ombygning af Ballerup Rådhus. Væsentlig ombygning af rådhus i drift.

Tidligere har Carsten Nyboe blandt andet været ledende projektchef hos Arcito med ansvar for om- og tilbygning af eksisterende kirke til tempel for Mormonsamfundet i Danmark samt senior byggeleder hos Københavns Lufthavne beskæftiget med nybyggeri af hotelkompleks for Hilton.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096