23948sdkhjf

Bro mellem Fisketorvet og Islands Brygge

Carl Bro Gruppen er sammen med arkitektfirmaet Dissing+Weitling i gang med at udarbejde udbudsmateriale for en bro over...
Carl Bro Gruppen er sammen med arkitektfirmaet Dissing+Weitling i gang med at udarbejde udbudsmateriale for en bro over Sydhavnen mellem Fisketorvet og Islands Brygge. Broen forventes at stå færdig i foråret 2006.

Broen bliver ca. 200 meter lang og ca. 5,5 meter bred med en oplukkelig del i form af en svingbro, der sikrer fri passage for store skibe.


Den er forbeholdt cyklister og fodgængere og bliver et afgørende led i Universitetsruten, en af de nye grønne cykelruter i hovedstadsområdet.

Med opførelsen af broen skabes der en forbindelse over Sydhavnen mellem de tætbefolkede områder på Vesterbro og Ørestads universitetsfaciliteter samt de åbne, rekreative områder på Vestamager.Det var Carl Bro Gruppen selv, der i 2000 tog initiativ til at bygge broen og kontaktede Sjælsø Gruppen, der bifaldt projektet. Parterne forelagde derefter forslaget for Københavns Kommune, der mente, at en gang- og cykelbro vil være til gavn og glæde for en stor gruppe københavnere. Broen udformes enkelt og elegant med særligt hensyn til handicappede brugere.

Kilde: Carl Bro

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078