23948sdkhjf

Tegner ny bygning til Storstrøms Kunstmuseum

Den engelske arkitekt Tony Fretton er af en enig dommerkomité valgt som vinder af arkitektkonkurrencen om en...
Den engelske arkitekt Tony Fretton er af en enig dommerkomité valgt som vinder af arkitektkonkurrencen om en ny udstillingsbygning til Storstrøms Kunstmuseum.

I samarbejde med landskabsarkitekten Torben Schønherr og ingeniørfirmaet Birch & Krogboe skal han stå for opførelsen af den kommende udstillingsbygning.

Opførelsen af den nye bygning til Storstrøms Kunstmuseum begynder i sommeren 2006 og ifølge planerne indvies museet i efteråret 2007.

”Tony Frettons projekt integrerer i en overbevisende artistisk tolkning konkurrencens forskellige problemstillinger. Projektet respekterer og styrker det gamle herregårdsanlæg, det bringer Fuglsang ind i en ny epoke baseret på treenigheden mellem kunst, kultur og natur”, og det tilvejebringer nogle helt eminente udstillingsforhold for kunsten på Storstrøms Kunstmuseum”, siger formand for dommerkomiteen Hans Jørgen Jensen.

Fuglsang ligger i et meget fladt landskab rig på vand, lys og himmel, og det giver mulighed for at arbejde med vekselspillet mellem bygninger og det omgivende landskab. Med en placering lige ud til Guldborgsund midt mellem Nysted og Nykøbing Falster får Storstrøms Kunstmuseum de bedst tænkelige omgivelser i et typisk dansk kulturlandskab.

Fuglsangs smukke omgivelser med udsigt til Skejten, Frejlev skov og det kystnære landskab omkring Guldborgsund bliver sammen med den nye bygning på ca. 3000 kvadratmeter en enestående ramme om museets flotte samling af bl.a. danske landskabsmalerier. Fuglsang ejes af det Classenske Fideicommis.

Byggeriet til i alt 82 millioner kroner finansieres med 50 millioner fra Fonden Realdania og 32,5 millioner fra Storstrøms Amt, kommunerne på Lolland og Falster samt Den Europæiske Regionalfond. Det Classenske Fideicommis stiller vederlagsfrit grunden til rådighed.

Byggeriet styres af en til lejligheden oprettet bygningsfond og styregruppe med forhenværende generaldirektør Hans Jørgen Jensen som formand. Rådgivningsfirmaet Bascon A/S bistår som bygherrerådgiver.

Kilde: RealDania

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094