23948sdkhjf

Overskudsjord fra DNU bliver til 180.000 m2 grønt område

Aarhus har fået et nyt grønt område mellem den nyåbnede Paludan Müllers Vej og DNU-byggepladsen.
Det er overskudsjord fra to hospitalsbyggerier, etablering af nye afvandingsledninger og regulativer i den kommunale lokalplan, der er nogle af de praktiske årsager til etableringen af et 180.000 m² grønt område mellem DNU-byggeriet og den kommende firesporede ringvej.

Området anlægges, så det efterligner den oprindelige natur i området. Det sker dels fordi bæredygtighed er en bærende søjle i det fremtidige hospitalsbyggeri, og dels fordi nærhed og udsyn til grønne og uplejede naturlandskaber er en del af tankegodset i den evidensbaserede arkitektur, som hospitalet er funderet på.

- Der er efterhånden mange videnskabelige undersøgelser, som dokumenterer en positiv effekt mentalt og fysisk, ved at mennesker opholder sig i eller har udsyn til grønne og vilde naturlandskaber, siger landskabsarkitekt Kirsten Vestergaard Nielsen, Rådgivergruppen DNU I/S, som har været med til at designe naturlandskabe til dnu.rm.dk.

Rørlagt bæk frem igen
Det grønne område er anlagt,
Fakta om nyt grøn område
• 180.000 m²
• 1,2 km fra nord til syd
• Fem regnvandsbassiner
• 45.000 m3 overfladevand kan opsamles i bassinerne
• 750 m frilagt Koldkær Bæk
• 830.000 m3 jord flyttet fra byggefelter
• 13,75 mio. kr. i anlægsomkostninger
- inkl. råjord, muld, regnvandsbassiner, beplantning, stier
• Seks indgange til området i 2019
så det byder på variation i naturoplevelserne med højdeforskelle, skovbryn, regnvandsbassiner, stier, en bæk og en faunapassage. Alt sammen tænkt, tegnet og formgivet, så det skaber en oplevelse af rumlighed for brugerne.

Når hospitalsbyggeriet står færdigt i 2019, vil det samlede grønne areal inkludere vild og forholdsvis uplejet natur med skovbryn og engdrag, som strækker sig helt ind i gårdhaver, grønne tage og parkeringsanlæg samtidigt med, at det knytter an til Vestereng, skoven og byen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.126