23948sdkhjf

Ny institution i Gladsaxe med optimale rammer

I samarbejde med flere fonde opfører Gladsaxe Kommune en ny daginstitution med plads til 18 børn med autisme.
Den A.P. Møllerske Støttefond, Realdania og Sofiefonden går nu sammen om at udvikle et nyt hus til specialinstitutionen Sofieskolen, som skal give børnene, deres forældre og husets medarbejdere optimale rammer.

Sofieskolen har gennem snart 50 år været en specialinstitution for børn med autisme, med børnehave, skole og fritidsordning, og siden 1968 har døgnafdelinger også været en del af tilbuddet. Her yder man højt specialiseret hjælp til denne gruppe børn. Døgninstitutionens fysiske indretning og stand lever dog ikke længere op til de behov, som børnene og deres forældre har, når et døgnmiljø er nødvendigt.

1.400 m² nybyggeri
I et samarbejde mellem Sofiefonden, Den A.P. Møllerske Støttefond, Realdania, Sofieskolen og Gladsaxe kommune bliver der opført en ny døgninstitution med plads til 18 børn med autisme.

De nye bygninger skal ligge på en 7.200 m² stor grund, som stilles til rådighed af Gladsaxe kommune. Selve byggeriet bliver 1.400 m² stort. Det skal rumme seks boenheder samt medarbejderfaciliteter. De nye bygninger erstatter Sofieskolens nuværende døgnafdelinger, som er bygget i henholdsvis 1938 og 1968.

Den nye døgnafdeling bliver opført ud fra designprincipperne i Modelprogram for byggeri af boliger til ældre med autisme, specifikke autismeproblemstillinger, erfaringer fra Hinnerup Kollegiet, Aarhus, og med inddragelse af førende eksperter inden for området. Kommende brugergrupper inddrages i udviklingen af projektet. Modelprogrammet er udviklet i samarbejde med og med støtte fra Realdania.

Nyt hus i 2015
Ambitionen er at skabe de bedst mulige rammer for børn med autisme. Det nye døgnmiljø tænkes indrettet med små, sammenhængende boenheder med plads til tre-fem børn i hver. Samlet skal det nye miljø indeholde de samme fordele som en stor boafdeling har, for eksempel fælles køkkenfaciliteter og nattevagter.

Det nye bo-miljø bliver designet med udgangspunkt i de principper, som i 2010 er udviklet til et modelprogram for ældre med autisme og i generelle problemstillinger vedrørende autisme. Der bliver afholdt en række workshops og temamøder, som skal bidrage med erfaringer og ønsker til indretningen.

Det nye hus forventes færdigt i 2015.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062