23948sdkhjf

Glade medarbejdere giver bedre indtjening

Opfattelsen af, at gode ledere fører til højere lønsomhed understøttes nu af en undersøgelse, som er gennemført i...
Opfattelsen af, at gode ledere fører til højere lønsomhed understøttes nu af en undersøgelse, som er gennemført i entreprenørselskabet NCC.

Nina Ljung, personalechef i NCC, har i en opgave for Stockholms Univeristet fundet en klar sammenhæng mellem lønsomhed og chefernes evner til at skabe tilfredse medarbejdere.

- Resultatet af undersøgelsen viser en tydelig sammenhæng mellem lønsomhed og lederskab. De ledere, som har de mest tilfredse medarbejdere, er også de, som i størst udstrækning præsterer økonomiske resultater over gennemsnit, siger Nina Ljung.

Undersøgelsen analyserer 80 chefer. Cheferne kan sammenlignes med samme lønsomhedsmål og med samme medarbejderundersøgelse, som måler lederskabet gennem en HKI-undersøgelse. HKI betyder Human Kapital Index.

I undersøgelsen kunne det samtidig påvises, at chefer med utilfredse medarbejdere skaber dårligere økonomiske resultater.

Nina Ljungs undersøgelse viser også, at der ikke findes nogen mirakel-lederstil. Chefernes alder og uddannelsesniveau har heller ikke nogen synderlig indvirken på evnen til at skabe gode resultater.

Kilde: NCC

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093