23948sdkhjf

Ålborg Universitet - Fibigerområdet

Friis & Moltke er udpeget som den ene af to vindere af idékonkurrencen om revitalisering af Aalborg Universitet...
Friis & Moltke er udpeget som den ene af to vindere af idékonkurrencen om revitalisering af Aalborg Universitet – Fibigerområdet.

Friis & Moltkes projekt samler konkurrenceprogrammets indsatspunkter i to typer af indgreb.

Et overdækket studietorv, der forbinder de omkringliggende bygninger samt et koncept for revitalisering af de enkelte bygninger.

Revitaliseringen sammenfatter konkurrenceprogrammets ønsker om mere lys i gangarealerne, sociale rum ved indgange og delvis overdækning af gårdrummene i eet entydigt indgreb.

Projektet udgør således et forslag til to typologier, der giver mulighed for en funktionel opdatering og udvidelse af Fibigerområdet, samtidig med at områdets identitet bevares og styrkes.


Statens Forsknings- og Uddannelsesbygninger har afholdt en idekonkurrence om revitalisering af Aalborg Universitet Fibigerområdet.

Formålet med konkurrencen var at skabe nye og tidssvarende rammer for moderne undervisningsmetoder samtidig med at bygningernes arkitektoniske identitet blev bevaret.

Konkurrencen er en afprøvning under Det Digitale Byggeri, og B3D-konsortiets krav til aflevering af 3D modeller er anvendt, og udover de afleverede præsentationer blev der afleveret 3D modeller i IFC format.Bedømmelsen er foregået digitalt ved, at dommerkomiteen har været samlet om de digitale præsentationer og 3D-modellerne. Den digitale bedømmelse og anvendelsen af 3D modeller er evalueret i dommerbetænkningen.

Kilde: Friis & Moltke

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094