23948sdkhjf

Første tiltaler på vej i kartelsag

Bagmandspolitiet vil gå efter de højest mulige bødestraffe, når de første prøvesager skal for retten i det, der betegnes som danmarkshistoriens største kartelsag i byggebranchen.
I februar 2011 ransagede myndighederne ni mellemstore byggefirmaer i Storkøbenhavn på grund af mistanke om koordinering af tilbud i ca. 50 større byggeopgaver med en samlet entreprisesum på over 400 mio. kr.

Siden er sagen blevet efterforsket, og bagmandspolitiet er nu ved at være klar til at rejse de første tiltaler i form af 1-2 prøvesager. Det fortæller vicestatsadvokat Henrik Helmer Steen til Jyllandsposten:

- Vi vil gå efter de højest mulige bødestraffe. Og når vi har fået en afgørelse i prøvesagerne, vil vi så gå i gang med de øvrige sager, siger Henrik Helmer Steen.

Folketinget vedtog sidste år en lov, der skærper bødeniveauet i straffesager om karteldannelse og giver mulighed for fængselsstraf. Loven gælder dog udelukkende forbrydelser begået efter 1. marts 2013.

Agnete Gersing, som er direktør i Konkurrencestyrelsen, fortæller til Jyllandsposten, at der netop nu også arbejdes på andre sager inden for byggeriet, som er omfattet den nye lovgivning.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093