23948sdkhjf

Tre teams videre i Frederiksværk-konkurrence

Vinderne af 1. fase af arkitektkonkurrencen om udviklingen af Frederiksværks historiske byrum er fundet. De tre teams skal nu arbejde videre med deres bud.
Fem teams sammensat af arkitekter, landskabsarkitekter og formidlingseksperter har i efteråret 2013 givet deres bud på, hvordan en synliggørelse af Frederiksværks industrikultur kan give byen en særlig profil og skabe byrum og forbindelser, der styrker byens oplevelseskvaliteter.

Læs mere: Fem teams klar til Frederiksværk-konkurrence.

Den 26. november 2013 modtog Halsnæs Kommune og Realdania fem projektforslag, der alle giver stærke og idérige forslag til, hvordan Frederiksværks unikke kulturarv kan bruges i et byudviklingsperspektiv. Alle forslag er blevet vurderet i forhold til deres robusthed og evne til at koble hverdagsliv og historieformidling, ligesom det har været vigtigt, at forslagene har forholdt sig til byens udfordringer i forhold til sundhed, infrastruktur, steder til børn og unge samt klimatilpasning.

Det er nu afgjort hvilke tre team, der skal arbejde videre.

De går videre i arkitektkonkurrencen:
• Arkitekt Kristine Jensens Tegnestue med Kvorning Design & Kommunikation

• Entasis Arkitekter med LIW Planning landskab, 2+1 Idébureau og Alectia ingeniørfirma

• SLETH Arkitekter og planlæggere med Erik Brandt Dam Landskab, Moe ingeniørfirma, Konsulenterne Vera Noldus, Martin Zerlang og Ole Puggard.


- Det er utrolig imponerende, hvor god forståelse de fem team har fået for Frederiksværk efter at have arbejdet med byen i ca. seks uger. Der er rigtig mange flotte idéer til, hvordan hverdagsbyen Frederiksværk kan gøres mere attraktiv og stolt vise sin historie frem. Jeg glæder mig meget til at se, hvordan de tre teams arbejder videre med byen, siger Helge Friis, formand for juryen.

Frem til den 26. marts 2014 skal de tre teams detaljere deres projektforslag, og i starten af maj 2014 vil Halsnæs Kommune og Realdania offentligøre den endelige vinder af konkurrencen.

Halsnæs Kommune har afsat 10 mio. kr. til realisering af projektet og vil på baggrund af vindermaterialet søge om ekstern finansiering til dele af projektet.

Tirsdag den 14. januar kl. 19 inviteres alle til at møde de tre team, der skal arbejde med Frederiksværk i foråret, i Kulturhuset Gjethuset, Gjethusgade 5. Efter en kort præsentation fra de tre team inviteres borgere, erhvervsliv, kulturaktører mfl. til at drøfte projekterne med de enkelte team.

Baggrund
Halsnæs Kommune gennemfører i samarbejde med Realdania en arkitektkonkurrence, der skal give svar på, hvordan Frederiksværks unikke kulturarv kan bruges som en driver for vækst og udvikling i Frederiksværk.

Læs mere: En ’stålsat’ by.

I 2012 blev byens byliv, fysiske strukturer og industrielle kulturarv kortlagt og i 2013-14 gennemføres konkurrencen.

Arkitektkonkurrencen er ét af flere initiativer under paraplyen Stålsat By, der bl.a. også omfatter kunst, kultur og håndværksbegivenheden Outstanding METAL, optagelse af Halsnæs Kommune i det europæiske netværk ”Ring af stålbyer” sammen med 17 andre stålkommuner.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094