23948sdkhjf

Fastholder forventninger trods afmatning

"Første kvartal har ikke udviklet sig, som vi havde forventet. Der er heller ikke umiddelbart udsigt til, at...
"Første kvartal har ikke udviklet sig, som vi havde forventet. Der er heller ikke umiddelbart udsigt til, at konjunkturerne forbedres væsentligt i løbet af 2. kvartal. Vi er i lyset af dette gået i gang med at tilpasse vores omkostningsniveau til de ændrede markedsforhold. Vi forventer derfor fortsat at nå den udmeldte indtjening for året, men resultatet vil formodentlig blive i den nedre del af det angivne spænd", siger Jørgen M. Clausen, adm. direktør og CEO, Danfoss A/S.

Omsætningen viste et fald på 6 % til 3,7 mia. kroner fra 3,9 mia. kroner i samme periode sidste år. Omregnet til sidste års kursniveau og korrigeret for tilkøb og frasalg er der tale om en vækst på 1 % i forhold til 10 % i samme periode året før.

Resultatet af den primære drift før andre driftsindtægter og driftsudgifter faldt med 41 % til 73 mio. kroner, mens resultatet af den primære drift (EBIT) blev på 79 mio. kroner.

Resultatet før skat faldt med 25 % til 132 mio. kroner fra 177 mio. kroner i samme periode i 2004. Medarbejderantallet er steget til 17.967 fra 17.899 på samme tidspunkt i 2004.

Koncernen fastholder sine forventninger for hele året, hvor omsætningen forventes at blive i niveauet 16,25 til 16,75 mia. kroner, mens resultatet af den primære drift (EBIT) ventes at være i niveauet 900 mio. kroner til 1.000 mio. kroner.

Markedsforholdene taget i betragtning, forventes både omsætningen og EBIT dog at være i den nedre del af spændet.

Eventuelle effekter af fremtidige tilkøb og frasalg er ikke indregnet i forventningerne. Bortset fra enkelte ændringer af regnskabspraksis, jf. særskilt afsnit herom, er kvartalsregnskabet for 1. kvartal 2005 aflagt efter samme regnskabspraksis som den reviderede årsrapport for 2004.

Kilde: Danfoss

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093