23948sdkhjf

Ordrupgaard genåbner 30. august 2005

Udvidelsen af Ordrupgaard med den internationalt anerkendte arkitekt Zaha Hadid nærmer sig sin afslutning. Ordrupgaard genåbner...
Udvidelsen af Ordrupgaard med den internationalt anerkendte arkitekt Zaha Hadid nærmer sig sin afslutning. Ordrupgaard genåbner med bedre plads til kunsten og bedre plads til publikum. Byggefolk er i gang med de sidste detaljer, inden museet selv tager over og gør klar til åbningen.

Ordrupgaard har efter næsten to års lukning fastsat museets genåbningsdato til den 30. august 2005. Åbningen bliver forestået af Kulturminister Brian Mikkelsen i overværelse af H.M. Dronningen og Hans Kongelige Højhed Prins Henrik.

Når Ordrupgaard igen åbner dørene op for publikum bliver det med et areal, der er dobbelt så stort som før lukningen i 2003. Sammenlagt rummer museet nu over mere end 3300 m2. De ekstra kvadratmeter går primært til kunstværkerne, herunder særligt museets samling af fransk impressionisme og danske enere som Hammershøi.


Ordrupgaards direktør Anne-Birgitte Fonsmark udtaler: ”Hovedparten af det nye hus er til kunsten selv. Det vigtigste for mig har været at skaffe bedre forhold til samlingen og særudstillinger og dermed give publikum forbedrede muligheder for at opleve kunsten på Ordrupgaard.Der bygges i disse år en række store og imponerende museumsbygninger, men det særlige ved Ordrupgaards udbygning er, at vi har taget udgangspunkt i stedets intime særpræg. Resultatet er et fint lille hus af udsøgt arkitektonisk kvalitet”.

Med fin indlevelse er det lykkedes den internationalt anerkendte arkitekt Zaha Hadid at skabe en lille, udsøgt museumsbygning, der på én gang er i harmoni med og i kontrast til det gamle herskabshjem.

Den hyper-samtidige bygning er tegnet med udgangspunkt i Zaha Hadids personlige tolkning af det omgivende landskab. Samtidig er der tilstræbt en balance i forhold til den oprindelige bygning i dimensioneringen såvel som i de nye sales proportioner, der i vid udstrækning svarer til det gamle Ordrupgaard.

”Selvom Zaha Hadids bygning har et markant anderledes, nutidigt udtryk i forhold til det oprindelige herskabshjem, har hun formået at leve sig ind i den særlige ånd, der kendetegner stedet, og på fornem vis omsat denne til vores tid. Ordrupgaard bevarer trods den nye tilbygning sin grundlæggende karakter,” udtaler Anne-Birgitte Fonsmark.

Pressemeddelelse fra Ordrupgaard.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078