23948sdkhjf

Kommunernes byggesags-behandling skal også være digital

Den kommunale byggesagsbehandling må også med, når byggeriet digitaliserer sine informationsprocesser. Og de...

Kommunernes byggesagsbehandling skal også være digital

Den kommunale byggesagsbehandling må også med, når byggeriet digitaliserer sine informationsprocesser. Og de forestående kommunesammenlægninger giver en unik mulighed for at løfte byggesagsbehandlingen med over på den digitale platform.

Det påpeger en ny rapport fra Erhvervs- og Byggestyrelsen, der har bedt rådgiverfirmaet Niras om at kortlægge de udfordringer, der er forbundet med at gøre den kommunale byggesagsbehandling digital.

Landets kommuner anvender i dag en række forskellige systemer i byggesagsbehandlingen, men ingen af dem understøtter en fuld digital proces. Kommunerne bør derfor gå sammen om at udvikle et nyt, fælles
byggesagsbehandlingssystem - og det er oplagt at sætte gang i dette arbejde nu, hvor man alligevel skal i gang med at integrere systemerne i forbindelse med kommunesammenlægningerne, påpeger rapporten.

Sideløbende må man komme i gang med at digitalisere de data om rådighedsindskrænkninger, der er knyttet til tusinder af matrikler og ejendomme. Det er en forudsætning for, at byggesagsbehandlingen kan digitaliseres fuldt, og opgaven må derfor have højeste prioriteret, siger rapporten, som tillige opfordrer kommunerne til at engagere sig i læringsnetværket omkring Det Digitale Byggeri.

Digitalisering af byggesagsbehandlingen kommer på dagsorden, når Kommunernes Landsforening og Erhvervs- og Byggestyrelsen i juni sætter fokus på den kommunale byggesagsbehandling ved to konferencer i henholdsvis København og Vejle.

Kilde: Erhvervs- og Byggestyrelsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11