23948sdkhjf

WindowMaster i Ørestaden

Ørestaden er stedet, hvor fremtidens energivenlige og miljøvenlige by udvikles og vises. Byggerierne tilstræbes at...
Ørestaden er stedet, hvor fremtidens energivenlige og miljøvenlige by udvikles og vises. Byggerierne tilstræbes at opfylde krav, der ligger fem år foran bygningsreglementet.

I miljøvisionen for Ørestaden står der: ’Da mekanisk ventilation er meget energikrævende, skal alternative muligheder inddrages allerede i byggeriets planlægningsfase’.

Derfor er WindowMaster indtil videre med i seks forskellige projekter i Ørestaden, bl.a. DR Byen og IT-Universitetet.

DR Byen

Et af de store byggerier i Ørestaden er DR’s nye multimediehus i den nordlige del. Grundarealet for hele multimediehuset svarer til fire fodboldbaner, og selve byggeriet er på i alt 130.000 m2.

Det består af segmenter med hvert sit præg, som bindes sammen af en indvendig gade, der strækker sig i flere niveauer. Hele byggeriet er præget af lys, luft og udsyn med store glasfacader og Naturlig Ventilation fra WindowMaster. Byggeriet forventes at stå færdig i 2006.

Byggeriet i DR BYEN er baseret på ’partnering’ modellen, som er en samarbejdsform, hvor bygherre, leverandører og rådgivere indgår i et partnerskab for sammen at løse opgaven. Formålet er at skabe et tættere forpligtende samarbejde og en arbejdsform, der øger kommunikationen og tilliden mellem de involverede for derved bl.a. at opnå en mere effektiv byggeproces. WindowMaster deltager som leverandør i ’partnering’ modellen i DR BYEN.

IT-Universitet

Henning Larsens Tegnestue vandt i samarbejde med Carl Bro konkurrencen om den nye bygning til IT-Universitetet, der rummer undervisningslokaler og forskerkontorer og senere skal udbygges med en forskerpark.

Det har været afgørende at vælge et projekt, der passer ind i den overordnede plan for Ørestaden. Således har man bl.a. lagt vægt på, at projektet er åbent og indbydende – også for andre end skolens daglige brugere.

Bygningen er ventileret og kølet via en kombination af mekanisk- og naturlig ventilation, hvor WindowMaster har leveret systemet til Naturlig Ventilation.

WindowMaster har indtil videre leveret til disse projekter i Ørestaden:

1) Københavns Universitet Amager
2) Tietgen Kollegiet
3) IT-Universitetet
4) DR Byen
5) Københavns Energi
6) Indkøbscentret Field’s

Kilde: WindowMaster

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078