23948sdkhjf

Plejecenter klar til rejsegilde

På trods af halvanden måneds ekstra arbejde med at fjerne gammelt asbest når NCC at gøre plejecenteret...
På trods af halvanden måneds ekstra arbejde med at fjerne gammelt asbest når NCC at gøre plejecenteret Ålholmhjemmet færdigt til tiden. 26. maj holdes rejsegilde på det ombyggede plejecenter.

Under renoveringen og ombygningen af Ålholmhjemmet i Hillerød er NCC i større omfang end forventet stødt på asbest i de gamle plejehjemsbygninger.

Asbesten har ikke været til fare for de tidligere beboerne, men det ekstra arbejde med at fjerne den har betydet, at NCC’s arbejde med at renovere og udvide plejecentret måtte vente halvanden måned på at gå i gang.

Tilbageflytningen af dagcentret og hjemmeplejen i kælderetagen bliver derfor udskudt fra maj til juni, hvorimod de kommende beboere af det nye plejecenter kan se frem til at flytte ind i deres nyistandsatte boliger som oprindelig planlagt.

Asbestsaneringen er nu overstået, og renoverings- og tilbygningsarbejdet skrider hurtigt frem. NCC er næsten færdig med at opføre de nye tilbygninger, og 26. maj klokken 13 er der rejsegilde på plejecentret.

Projektet vil medvirke til at give ældre i Hillerød Kommune bedre boligforhold. De 46 nye boliger får eget tekøkken og bad. En del af boligerne indrettes specielt til ægtepar, og en fløj indrettes som demensafsnit.

- Vi har haft repræsentanter for de kommende beboere af Ålholmhjemmet og Hillerød Kommune på besøg i den første prøvebolig, og de har udtrykt stor tilfredshed med forholdene, siger Eiler Jeppesen.

Ved ombygningen bibeholdes Ålholmhjemmets gule mursten, der også benyttes til de nye bygninger. Tagene får ovenlysbånd, som trækker lyset ned midt i fløjene. Plejecentret får desuden nyt indgangsparti, og der etableres et gårdhaveanlæg med en mindre sansehave.

Fakta om om- og tilbygningen af Ålholmhjemmet:

Beliggenhed: Kirsebærallé 7, 3400 Hillerød
Bygherre: Hillerød Kommune
Totalentreprenør: NCC Construction Danmark A/S
Arkitekt: Jensen + Jørgensen + Wohlfeldt Arkitekter AS
Ingeniør: Lemming og Eriksson A/S Rådgivende Ingeniørfirma
Bygherrerådgiver: A/S Hifab Bygherreombud, Tegnestuen Baghuset Nivå ApS
Samlet byggeri: 4.763 kvadratmeter
Heraf ombygning: 3.676 kvadratmeter
Byggeperiode: November 2004 - september 2005

Kilde: NCC

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109