23948sdkhjf

Danske Trælast offentliggør rekordresultat og øger fokus på vækst

Med en omsætning på DKK 15,9 mia og et primært resultat på DKK 856 mio. realiserede Danske Trælast koncernen i regnskabsåret 2004/05 det hidtil...
Med en omsætning på DKK 15,9 mia og et primært resultat på DKK 856 mio. realiserede Danske Trælast koncernen i regnskabsåret 2004/05 det hidtil bedste resultat i koncernens historie, og øgede omsætningen med 5%.

Klar til vækst
”Koncernens resultat for regnskabsåret viser den positive udvikling, vores divisioner er inde i. Det er naturligvis meget tilfredsstillende, og vi er godt rustet til næste skridt i vores strategiplan, hvor vi har sat os det mål, at vi skal vokse med mindst 10% om året gennem kontrolleret og styret vækst”, siger koncernchef Steen Weirsøe.

Styrket markedsposition
Året har været præget af aktiviteter, som samlet set har styrket koncernens markedsposition i Norden: Koncernen overtog to byggematerialeforretninger og etablerede to specialforretninger i Danmark, tre byggematerialeforretninger i Finland og tre lavprisbyggemarkeder i Sverige. I Danmark gav koncernens lancering af Stark-kæden i efteråret divisionen en langt mere synlig position på det danske marked både over for professionelle (håndværkere og entreprenører) og private kunder.

Fastholder markedsandel
I samtlige lande har koncernen oplevet en positiv udvikling i vedligeholdelsesmarkedet, mens nybyggeriet har vist stagnation eller tilbagegang, undtagen i Norge, hvor der var fremgang.
På privatkundeområdet oplevede koncernen øget konkurrence, som blev imødegået via forstærket markedsføring og lavere priser på flere produktområder.
Trods begrænset vækst i det professionelle marked realiserede divisionerne i Danmark, Finland og Sverige en resultatfremgang primært baseret på en markant forbedret effektivitet. Resultatfremgangen i Norge skyldtes desuden væksten på markedet.
På Engros-området var 2004/05 et vanskeligt år for de enheder, der har den træforarbejdende industri som kunder, mens udviklingen var mere gunstig i de dele af divisionen, der har forhandlere som kunder. Koncernen fastholder sin nordiske markedsandel på 10%.

Rekord i cash flow
Med et frit cash flow for regnskabsåret før akkvisitioner og særlige poster på DKK 1.097 mio. (2003/04: DKK 896 mio.), satte koncernen i 2004/05 atter rekord i pengestrømmen.

Fokus på vækst
”Jeg glæder mig meget over den fremgang, jeg ser i divisionerne, og jeg forventer, at vi også fremover vil se flotte resultater på de mål, vi har sat os med koncernens strategiplan, ikke mindst i forbindelse med effektiviseringen af koncernens indkøb gennem lead buyer strukturen. At vi trods omkostningskrævende aktiviteter som åbning af nye butikker, branding-aktiviteter og øgede markedsføringstiltag har præsteret et resultat, som overgår de forventninger, vi havde ved offentliggørelsen af 3. kvartals regnskab, viser, at vores arbejde har båret frugt, og derfor venter jeg mig meget af de kommende år”, siger koncernchef Steen Weirsøe.

Som led i koncernens Strategiplan 2002+ har det primære fokus de senere år været på værdiskabelse og effektivitet. I 2005 vil koncernen intensivere fokus på vækst i divisionerne.

”Vi venter fortsat en gunstig udvikling i byggekonjunkturerne på det nordiske marked for byggematerialer, og jeg forventer, at vi vil være i stand til at udnytte denne positive udvikling, således at vi i 2005/06 får en stigning i driftsresultatet før afskrivning på goodwill (EBITA) til DKK 860-910 mio”, slutter koncernchef Steen Weirsøe.

Kilde: Danske Trælast A/S

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063