23948sdkhjf

Boligprojekt fuldender bymidte

Torsdag den 26. maj var der rejsegilde på 33 attraktive andelsboliger, som NCC opfører på Enghaveskråningen i Holstebro tæt på byens gågade...
Torsdag den 26. maj var der rejsegilde på 33 attraktive andelsboliger, som NCC opfører på Enghaveskråningen i Holstebro tæt på byens gågade.

I en årrække lå Enghaveskråningen tom. Efter en del debat om grundens anvendelse besluttede byrådet at udskrive en projektkonkurrence, og det er baggrunden for, at der nu opføres et boligprojekt, som vil tilføre den gamle handelsby en ny dimension.

NCC opfører lejlighederne i totalentreprise for Andelsboligforeningen Sct. Pouls Have. Kuben Byg A/S har udviklet byggeriet, og det er tegnet af Arkitema K/S.

- Byggeriet er i kraft af dets form og arkitektur en kompleks byggeopgave. Vi har det derfor godt med, at det er en virksomhed som NCC, der står for den praktiske del af udførelsen. De besidder den ekspertise, der skal til for at få det kvalitetsniveau frem, som andelshaverne har krav på, siger projektleder Henning Lindholt, Kuben Byg A/S.

- Det er et spændende projekt at arbejde med, fordi der er gjort meget ud af at udvikle et arkitektonisk flot boligbyggeri. Byggeprocessen forløber helt planmæssigt. Elementmontagen er overstået, og vi er nu i fuld gang med det indvendige arbejde med gulve, skillevægge, el og vvs, fortæller projektchef Jens Kjær Larsen fra NCC.

Byggeriet kommer til at bestå af tre længer, som opføres omkring et let tragtformet udendørs rum, der åbner sig mod syd. De hvide bygninger i fire etager med store glaspartier vil opleves som svævende - på grund af den mørkere sokkel. Endvidere opføres et anneks i tre etager mod øst. Der bliver udsigt mod syd fra boligerne, som alle får to altaner eller altan og terrasse.

Fakta om Sct. Pouls Have:

Adresse: Danmarksgade 10-14, Holstebro
Kunde: Andelsboligforeningen Sct. Pouls Have
Totalentreprenør: NCC Construction Danmark A/S
Samlet anlægssum: 55,9 mio. kr.
Arkitekt: Arkitema K/S
Ingeniør: Carl Bro A/S
Samlet byggeri: 4.915 kvadratmeter
Heraf kælder: 1.064 kvadratmeter
Boligstørrelse: 81 til 146 kvadratmeter
Byggeperiode: Oktober 2004 - november 2005

Kilde: NCC

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078