23948sdkhjf

Nyt element i nordsjællandsk strandprojekt

Stranden i Tisvildeleje skal gøres mere attraktiv for besøgende og fastboende. Strandprojektet kommer til at omfattet et nyt støttepunkt for aktivt udeliv.
Det er ikke kun om sommeren, at der er gang i den ved stranden i nordsjællandske Tisvildeleje. Derfor mangler der et tidssvarende samlingssted for de mange forskellige brugergrupper, der alle har stranden som udgangspunktet for deres aktiviteter. Den gamle hovedtoiletbygning bliver revet ned og på fundamentet opføres det savnede støttepunkt for det aktive udeliv.

Støttepunktet tager afsæt i de moduler, som Primus Arkitekter har designet til Lokale og Anlægsfondens udviklingsprojekt om mindre justerbare faciliteter til udelivet.

- Interessen for at være aktiv udendørs hele året rundt er stærkt voksende, men bliver sjældent understøttet af de nødvendige faciliteter. I Tisvildeleje kommer der nu et eksempel på et anlæg i høj kvalitet, der kan bruges af mange forskellige brugergrupper, til både hverdag og fest, siger Torben Frølich, direktør i Lokale og Anlægsfonden, om projektet.

Mange muligheder for mange brugergrupper
I Tisvildeleje bliver modulerne sammensat, så støttepunktet indrettes omkring et åbent atriumrum på 80 m². Dette atrium vil skabe læ og være et oplagt sted for fx yogaudøvere i sommerhalvåret. Omkring det åbne rum bliver der indrettet delvist åbne og helt lukkede rum til cykeldepot, cykelvask, opbevaring til havkajakker, omklædning, toiletter, puslerum, skabe samt to fleksibelt opdelte lokaler til indendørs ophold. I alt et areal på 225 m². 68 m² isolerede lokaler og 77 m² overdækket udeareal. Med i projektet er også en gangbro over stranden til vandet. Den afventer dog endnu godkendelse af myndighederne.

Blandt brugergrupperne er hesteryttere, mountainbikecyklister, orienteringsløbere, vandrere, gymnaster, yogahold, dykkere, havkajaksejlere og svampeplukkere. Alle efterspørger de det, som støttepunktet for det aktive udeliv kan. Nemlig være et let tilgængeligt mødested med ly for regn og blæst, hvor der er adgang til drikkevand, omklædning, toiletter og opbevaring.

En sidste brugergruppe, der også for glæde af støttepunktet, bliver de ”eventmagere”, der står bag f.eks. motions- og sportsbegivenheder og musikfestivaler.

Projektet er tegnet af Primus Arkitekter. Gribskov Kommune støtter projektet med 660.000 kr. Lokale og Anlægsfonden støtter med 1,416 mio. kr. I alt vil projektet koste 2,832 mio. kr. at opføre.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.219