23948sdkhjf

Fem kilometer kondensisolerede kølerør sikrer indeklimaet i DR-Byen

ISOVER HygroWick isolerer effektivt, og det er ideelt på de lange lige rørstræk, fordi det er betydelig hurtigere at arbejde med end andre systemer...
De fire bygningssegmenter, tegnet af fire forskellige arkitekter, er alle præget af store glaspartier, som uden effektiv nedkøling kan forvandle bygningerne til ”drivhuse” i sommervarmen. Derfor stiller byggeriet exceptionelt store krav til kølesystemet - og til isoleringen af de mange kilometer kølerør.

”ISOVER HygroWick isolerer effektivt, og det er ideelt på de lange lige rørstræk, fordi det er betydelig hurtigere at arbejde med end andre systemer,” fortæller Preben Jensen som leder isoleringsentreprisen i DR-Byen for Norisol. DR-Byen overgår alt

Dybt nede i kælderen under segment ét på i alt 55.000 etagekvadratmeter, der skal huse de store studier og hovedadministration, ligger bygningens centrale kølecentral. Herfra fordeles kølevandet til tre større ventilationsrum i kælderen og 11 mindre ventilationsrum på taget.

”Det har været utroligt spændende at være med til at opføre så stort og markant et byggeri. Det overgår alt, hvad jeg har været med til tidligere, og kravene er store - tingene skal simpelthen bare fungere,” siger Preben Jensen, fra Norisol, der står for isolering af alle tekniske installationer i bygningen.

Sammenlagt har Norisol brugt ISOVER HygroWick kondensisolering på mere end fem kilometer kølerør, som betjener klimaanlægget.

Unikt vægesystem sparer arbejdstimer

ISOVER HygroWick er baseret på et unikt vægesystem, hvor en væge sørger for at lede kondensvandet ud gennem isoleringsmaterialet lige så hurtigt, som det opstår. Kondensvandet fordamper, og systemet holder isoleringen tør og dermed effektiv.

Vægen er pålagt selve ISOVER HygroWick lamelmåtterne, som fås til alle rørtykkelser. Det er derfor enkelt at montere ISOVER HygroWick. Materialet holdes fast af en kobbertråd, som vikles rundt om isoleringen, der yderst er belagt med alufolie.

Monteringsvenligheden spiller en væsentlig rolle, når der skal isoleres tekniske installationer i så stort et byggeri som DR-Byen. Men også i mindre byggerier kan der spares arbejdstimer med den letanvendelige ISOVER HygroWick.

”Jeg har brugt den mange gange i kontorhuse. Samtidig med at isoleringsarbejdet går væsentligt hurtigere på de lange lige rørstræk, koster den mindre end et tilsvarende gummicelleprodukt,” understreger Preben Jensen. Mange fordele ved ISOVER Hygrowick

Da ISOVER HygroWick monteres uden lim, er den ikke blot hurtig at montere, men også særdeles miljøvenlig at arbejde med.

”En ekstra fordel er, at man lynhurtigt kan finde en lækage i kølerørene. Vandet drypper fra røret, dér hvor lækagen er opstået. Hvis det hele er limet til, kan en utæthed nemt ”vandre”, så man skal have en større mængde isolering af, før man kan lokalisere problemet,” forklarer Preben Jensen.

”Alt i alt er ISOVER HygroWick langt at foretrække på de lange lige rørstræk, og det omfattende isoleringsarbejde med DR-Byens mange kilometer kølerør er gået hurtigt og smertefrit,” siger Preben Jensen.

Kilde: ISOVER

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094