23948sdkhjf

Første skridt mod ny vision for byggeriet

Arbejdet med at udforme en ny vision for byggeriet er startet. Visionen skal sætte retningen for branchens udvikling de næste 15 år...
Arbejdet med at udforme en ny vision for byggeriet er startet. Visionen skal sætte retningen for branchens udvikling de næste 15 år.

Der var plads til at tænke kreativt og visionært, da 18 erfarne aktører fra byggeriet mandag mødtes første gang i Erhvervs- og Byggestyrelsens nye visionsgruppe.

På dagsordenen stod udarbejdelsen af en ny vision for byggeriet, og det første møde blev bl.a. brugt til at drøfte, hvilke tendenser byggeriet bør forholde sig til for at være konkurrencedygtigt i fremtiden.

Charlotte Münter, direktør i Erhvervs- og Byggestyrelsen og formand for visionsgruppen udtaler:

- I byggeriet er der en stigende erkendelse af behovet for nytænkning. En fælles vision for byggeriets fremtid kan give retning og være drivkraft for en forandring, som kan gøre byggeriet i stand til at skabe høj værdi for kunderne og være i front i den internationale konkurrence om 10-15 år.

- Vi har store forventninger til visionsgruppen. Vi har samlet en gruppe af folk, der kan tænke anderledes og fremsynet. Vi håber på en ambitiøs vision, der udfordrer på tværs af byggeriet - og gerne ud over den traditionelle opfattelse af branchen. Hvis intelligente og højteknologiske bygninger er fremtiden, er der måske en del IT-virksomheder, der i 2020 opfatter sig selv som en integreret del af byggeriet?

Visionsgruppen skal mødes yderligere tre gange i løbet af 2005, og det forventes, at der ligger en færdig vision ved udgangen af året.

Visionen skal kunne bruges af virksomheder i byggeriet, når den strategiske retning for virksomheden skal lægges. Samtidig skal visionen være et pejlemærke, som den offentlige sektor kan indrette rammebetingelser efter.

Ligesom det øvrige erhvervsliv står det danske byggeri overfor store udfordringer i de kommende år. Stigende kundekrav og skærpet international konkurrence er blandt de centrale faktorer, som byggeriet og den nye vision skal forholde sig til.

Kilde: Erhvervs- og Byggestyrelsen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094