23948sdkhjf

Savner fair play

Igennem fem år har IBI uden held forsøgt at få byggetilladelse til et erhvervsbyggeri på en grund, som IBI i 2000 købte af...
Igennem fem år har IBI uden held forsøgt at få byggetilladelse til et erhvervsbyggeri på en grund, som IBI i 2000 købte af Tårnby kommune.

Undervejs i forløbet har både Naturklagenævn og Statsamt har givet IBI medhold, men Tårnby kommune har alligevel afvist at give byggetilladelse. I december 2004 solgte IBI grunden tilbage til Tårnby kommune.

Tårnbys borgmester, Henrik Zimino, har til Lokalavisen for Kastrup og Tårnby (Amagerbladet) udtalt, at Tårnby kommue nu overvejer at sælge grunden til en anden køber på auktion eller ved offentligt udbud.

I sit åbne brev siger Finn Birkjær: ”Det må betyde, at kommunen er blevet villig til at give en byggetilladelse. I så fald er BI faktisk stadig interesseret i grunden. Vi har hele tiden gerne villet bygge på grunden. Det vil vi stadig gerne.”

IBI har gentagne gange søgt at komme i dialog med Tårnby kommune og borgmester Henrik Zimino for at finde ud af, om virksomheden har begået fejl eller gjort noget, der kunne virke provokerende. Det er ikke lykkedes at etablere en sådan dialog.

Finn Birkjær siger om forløbet: ”Fair play er en af IBI’s grundlæggende værdier. Jeg har savnet fair play i Tårnby – og jeg har undret mig over den kommunale administrations måde at fungere på. Den stemmer ikke overens med mine forventninger til moderne offentlig ledelse i et retssamfund.”

Kilde: IBI

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109