23948sdkhjf

Nyt fejlstrømsrelæ fra ABB

Forsyningssikkerheden er ofte en vigtig parameter både i industrien og i den private bolig. Utilsigtede udkoblinger forekommer indimellem på grund af...

Nyt fejlstrømsrelæ fra ABB forbedrer forsyningssikkerheden

Forsyningssikkerheden er ofte en vigtig parameter både i industrien og i den private bolig. Utilsigtede udkoblinger forekommer indimellem på grund af forstyrrelser på nettet og det er ofte fejlstrømsrelæet, der afbryder i disse situationer.

Fejlstrømsrelæet, der detekterer jordfejl, er meget følsomt, da det i en gruppetavle sørger for personbeskyttelse. En fejl vil forårsage en momentan udkobling i løbet af få millisekunder, men et af problemerne er, at relæet ikke skelner mellem en kort forstyrrelse på nettet eller en vedvarende fejl.

En kort forstyrrelse opstår typisk ved ind- og udkobling af belastninger - såsom kontaktorer, motorer, fluorescerende lys eller ved det elektromagnetiske felt, der dannes ved lynnedslag. Sådanne fejl skal ikke forårsage en udkobling, da det ikke giver nogen risiko i forbindelse med direkte eller indirekte berøring.


ABB’s fejlstrømsrelæ F200 AP vil i modsætning til et standard fejlstrømsrelæ ikke afbryde ved sådanne forstyrrelser, da det er immunt over for transienter.

Er fejlen permanent, vil det afbryde inden for den tid, der er kravet iht. IEC-standarden.

Fejlstrømsrelæet er testet iht. gældende IEC-standard ved forstyrrelser på 0,5 s/100 kHz med en strømspids på 200 A og ved en bølgeform på 8/20 s med en strømspids på 3000 A.F200 AP er en del af serien Pro M Compact, og tilbehør i denne serie er derfor kompatibelt.

Kilde: ABB

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08