23948sdkhjf

Partnering bag nye redaktionslokaler i Politikens Hus

NCC ombygger avispakkeriet i Politikens Hus på Rådhuspladsen til et åbent redaktionsmiljø...
NCC ombygger avispakkeriet i Politikens Hus på Rådhuspladsen til et åbent redaktionsmiljø.

Forvandlingen sker i et tæt partneringsamarbejde, som allerede har vist sig værdifuldt for opgaven.

Den gamle trykpresse i Politikens Hus er blevet taget ud af produktion, og Ekstra Bladet og Politiken trykkes nu på et moderne trykkeri i Avedøre Holme.

NCC har i et partneringsamarbejde med ingeniørfirmaet Birch & Krogboe A/S og Claus Bjarrum Arkitekter fået til opgave at skabe de fysiske rammer for den moderne avisredaktion i pakkeriet, der ligesom resten af bygningen stammer fra 1800-tallet.

Claus Bjarrum Arkitekter A/S.- Ombygningen er forholdsvis ukompliceret, men vi skal tage højde for, at gulve og vægge i den gamle bygning er skæve og fulde af installationer, som ikke optræder på tegningerne. Det giver især udfordringer for ventilationsfolkene og elektrikerne. Her har partneringsamarbejdet allerede vist sig at være værdifuldt. I fællesskab finder vi hurtigt løsninger, så arbejdet kan gå videre, siger projektchef Jes Hansen, NCC.

Det 1.000 kvadratmeter store avispakkeri giver plads til et åbent kontorlandskab, samt nogle mindre kontorer og møderum, hvor der skal arbejde i alt cirka 90 journalister, redaktører og redaktionssekretærer.

- Ved fysisk at samle redaktionen i et åbent storkontor får vi mulighed for at indføre et tættere samarbejde mellem journalisterne i de forskellige redaktioner og de folk, som redigerer avisens sider og internetavisen. Dét skal vi selvfølgelig i sidste ende bruge til at skabe kvalitet i avisen, siger Bo Maltesen chefredaktør Politiken.

Fakta om ombygningen af Politikens Hus:

Adresse: Rådhuspladsen 37, København
Bygherre: JP/Politikens Hus A/S
Hovedentreprenør: NCC Construction Danmark A/S
Arkitekt: Claus Bjarrum Arkitekter A/S
Ingeniør: Birch & Krogboe A/S
Samlet byggeri: 1.000 kvadratmeter
Byggeperiode: Maj 2005 til August 2005

Kilde: NCC

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078