23948sdkhjf

Milliard-marked for OPP i Danmark

Stort dansk potentiale og mulige projekter for 27 mia. kr. i Offentlige-Private Partnerskaber (OPP)...
Stort dansk potentiale og mulige projekter for 27 mia. kr. i Offentlige-Private Partnerskaber (OPP).

Selv om Danmark er et lille land, er der et milliard-marked for OPP-projekter inden for en relativ kort tidshorisont. En ny analyse har taget et kig på mulige OPP-projekter i de næste fem år – fx opførelse og drift af nye offentlige veje, bygninger og jernbanenet. Analysen kommer frem til, at potentialet for OPP i Danmark er stort – helt op til 27 mia. kr.

Økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen:

- Fornuftig brug af OPP kan ikke blot give effektiviseringsgevinster, men også innovation og nytænkning i løsningen af de offentlige opgaver. Derfor er det glædeligt, at analysen viser et stort OPP-potentiale i Danmark. Analysen giver al mulig grund til at fortsætte ad den kurs, regeringen har lagt med sin handlingsplan for OPP.

- Jeg er meget bevidst om, at en ting er et stort potentiale for at bruge OPP, noget andet er reelt at udnytte dette. Analysen peger på en række barrierer for udbredelsen af OPP i Danmark. Men også her er der grund til optimisme, for vi er allerede i fuld gang med at gøre noget ved en række af de omtalte barrierer.

Analysen giver et billede af, hvilke barrierer der er for en øget brug af OPP i Danmark. De væsentligste barrierer er, at det offentlige er bekymret for at miste kompetencer og kontrol med opgaven samt en besværlig og tidskrævende udbudsproces.

Endelig er vanetænkning og manglende kendskab til OPP centrale barrierer. Analysen vil blive drøftet i Erhvervs- og Byggestyrelsens OPP-netværk i morgen, tirsdag den 7. juni 2005.

Pressemeddelelse fra Økonomi- og Erhvervsministeriet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.098