23948sdkhjf

Stor belysningsinvestering i Egedal

Egedal Kommune har overtaget al vejbelysning fra Dong Energy og sætter nu gang i en modernisering af en tredjedel af lamperne. Projektet koster 50 mio. kr.
Som en af de første kommuner i landet har Egedal valgt at overtage 10.700 gadelamper på veje og stier fra energiselskabet Dong Energy.

I den forbindelse bliver en tredjedel af lamperne i den kommende tid moderniseret, så 3.000 gamle armaturer med udtjente lysstofrør bliver udskiftet med lavenergi LED-lys. Hvor et lysstofrør af den gamle slags bruger 80-100 watt, ligger LED-pærens forbrug på 20-25 watt.

Som led i moderniseringen er det også hensigten at alle træmaster og gittermaster de næste år skal udskiftes med nye.

Modernisering til 50 mio. kr.
Fra 1. januar er det energiselskabet SEAS-NVE, der står for drift og vedligeholdelse af vejbelysningen. Opgaven har været i EU-udbud og blev vundet af det andelsbaserede selskab.

Moderniseringen koster op mod 50 mio. kr. som lånefinansieres.

- Økonomisk set er det en rigtig god investering for os at købe Dong ud, fordi vi kan levere gadelyset billigere og bedre sammen med SEAS-NVE, når vi også samtidig går ud og investerer i nye lamper og energibesparende LED-lys. Vi forventer at den nye drift og LED-belysning giver så store besparelser, at hele lånet vil være tilbagebetalt i løbet af bare 10 år, i stedet for de oprindelig planlagte 20-25 år, siger formand for Teknik- og Miljøudvalget, Peter Hansen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109