23948sdkhjf

Nye krav til træ og træemballage

Alle importører skal være opmærksomme på, at der gælder nye regler for træ og træemballage der indføres fra lande udenfor EU...
Alle importører skal være opmærksomme på, at der gælder nye regler for træ og træemballage der indføres fra lande udenfor EU.

Kravene til træemballage betyder, at rigtig mange importører bliver berørt – idet mange forskellige typer varer der importeres fra tredjelande f.eks. emballeres i trækasser eller står på træpaller. Reglerne for import af træ og træprodukter er også ændret på nogle punkter.

Formålet med reglerne er at beskytte EU mod skadegørere, der ikke findes i Europa. Det drejer sig bl.a. om skadedyr og plantesygdomme, der kan smitte fra uforarbejdet træ og som kan forårsage store skader i europæiske skove, hvis de først kommer hertil. Det gælder bl.a. den såkaldte fyrrevednematode, der andre steder i verden har lagt skovområder øde.

De nye regler for træemballage kommer til at berøre alle virksomheder, der importerer varer fra lande udenfor EU. Disse virksomheder skal huske at kræve, at deres varer bliver emballeret i træ, som lever op til FAOs internationale standard for træemballage, ISPM 15. Kravet i den internationale standard er bl.a. at træemballagen er enten varmebehandlet eller gasset, og at træet er mærket med hvilken behandling, det har fået.

Fra 1. marts 2006 skal træemballage også være afbarket. Dette krav skulle oprindeligt også have været trådt i kraft i år, men EU har valgt at udskyde det et år, med henblik på at tilvejebringe et bedre videnskabeligt grundlag.

Kilde: Plantedirektoratet

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078