23948sdkhjf

Vapnagaard fejrer første etape

Bygherren kunne tirsdag holde rejsegilde for de første 6 af i alt 57 boligblokke i Vapnagaard, der totalrenoveres for 650 millioner kroner.
Boliggården er i gang med at renovere Vapnagaard og de første 6 af i alt 57 boligblokke i Ponydalen står nu færdige. I den anledning holdt bygherren rejsegilde tirsdag eftermiddag.

Vapnagaard renoveres og fornyes blandt andet med nye tage, gavle og indgangsfacader. Også badeværelserne bliver renoveret og fællesområderne udenfor bliver fornyet, så de fremstår mere åbne, lyse og imødekommende.

Lejerne på Vapnagaard og Boliggården har ønsket lyse og åbne fællesarealer, der skaber tryghed blandt beboerne. I indgangspartierne, er der derfor arbejdet med overgangszoner mellem inde- og udearealer, som indbyder til fællesskab og giver mulighed for, at mødes til en snak ved den overdækkede indgang med bænke ude foran.

Det er Nova5, der har tegnet renoveringen, og arkitekterne har bevidst arbejdet med facader i forskellige farver, der giver variation og en fornemmelse af nogle mindre boligområder, der er mere personlige. Husene efterisoleres, så de holder på varmen.

Byggesystem udviklet særligt til Vapnagaard
Renoveringen af Vapnagaard er en af Danmarks største, og det stiller store krav til både byggesystem og hele processen. På baggrund af de erfaringer som Enemærke & Petersen og Nova5 har fra tidligere store renoveringer, har de udviklet et helt særligt byggesystem, der benyttes til renoveringen af Vapnagaard. Systemet består bl.a. af præfabrikerede byggeelementer til facaderne. Så man kan sige, at en del af byggepladsen er rykket ind på fabrikken. For beboerne betyder det, at de fx får skiftet alle vinduer i deres bolig på én arbejdsdag.

- Det er altid vigtigt, at genere beboerne mindst muligt med støj og byggerod, og med en så omfattende og langvarig renovering som den på Vapnagaard, er det afgørende for beboerne, at vi har tilrettelagt byggeprocessen på en måde, der ikke påvirker den enkeltes hverdag i hele byggeperioden, siger Lars Bancroft, projektleder på Vapnagaard.

I samarbejde med Boliggården, er der også udviklet et digitalt visualiseringsværktøj, der giver beboerne mulighed for, at se effekten af forskellige valg og tilkøb i deres bolig. Værktøjet bruges i forbindelse med badeværelser og altaner, og er en stor succes.

Renoveringen af bebyggelsen er tegnet af Nova5 arkitekter as og udføres af entreprenør Enemærke & Petersen as. Alle blokke og udearealer forventes færdige i sommeren 2015.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109