23948sdkhjf

Nye energibestemmelser i bygningsreglement

Nye energibestemmelser i bygningsreglement 1995 og bygningsreglement for småhuse 1998...
Nye energibestemmelser i bygningsreglement 1995 og bygningsreglement for småhuse 1998.

Bestemmelserne er en følge af direktiv 2002/91 om bygningers energimæssige ydeevne.

Bestemmelserne træder i kraft den 1. januar 2006, de hidtidige bestemmelser kan dog anvendes frem til og med 31. marts 2006.

Hovedindholdet i bestemmelserne er, at der fastlægges nye rammer for det beregnede forbrug til opvarmning, ventilation, køling, varmt vand og for visse bygningskategorier også belysning.

Målsætningen er at reducere energiforbruget i nye bygninger med 25 – 30 pct. Herudover er der i bygningsreglementerne nu defineret to klasser af lavenergibygninger som bruger hhv. 25 pct. og 50 pct. mindre energi end de nye krav.

For at fremme varmebesparelser i eksisterende bygninger indeholder de to tillæg krav om, at alle eksisterende bygninger ved større renoveringer skal have udført de energimæssige forbedringer, der fremgår af energimærkningen.

Der indføres bestemmelser om isolering i forbindelse med udskiftning af tagdækning, facadevis udskiftning af vinduer og krav ved udskiftning af olie- og gasfyrede kedler samt skift af varmeforsyning.

For at sikre, at nye bygninger overholder bygningsreglementernes energibestemmelser, vil Energistyrelsen fra 1. januar 2006 indføre krav om energimærkning af nye bygninger.

Kilde: Erhvervs- og byggestyrelsen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078