23948sdkhjf

Spaden i jorden til 50 Nordhavn-boliger

Kuben Byg og Casa Nord tog onsdag første spadestik til det første boligbyggeri i Københavns Århusgadekvarter. Dansk Boligbyg er totalentreprenør.
Inden længe begynder Århusgadekvarterets første boligbyggeri at tage form. Størstedelen af boligerne i Havnehuset er solgt, og flere af de kommende beboere var med til at fejre det første spadestik til deres fremtidige hjem.

- Vi er stolte af at være de første, der går i jorden med boliger i Århusgadekvarteret. Siden vi så planerne for kvarteret første gang, har vi været sikre på, at det ville være attraktivt at investere i Indre Nordhavn. Der har været stor interesse for boligerne fra begyndelsen, og vi glæder os til at se byggeriet vokse op i den kommende tid, siger Knud Erik Busk, administrerende direktør i Kuben Byg, der er bygherre på projektet sammen med Casa Nord.

Havnehuset, der er tegnet af arkitektfirmaet Vandkunsten med Viggo Madsen som rådgivende ingeniør, opføres i 4-6 etager med beboelse fra 1. sal. Lejlighederne spænder fra 70 til 140 kvm. Og gennemføres i to etaper á henholdsvis 23 og 27 boliger. De kommende beboere vil efter planen kunne begynde at kunne flytte ind fra foråret 2015. Dansk Boligbyg skal som totalentreprenør opføre de nye boliger som et lavenergibyggeri med blandt andet solceller på taget.

Et særligt miljø
Ambitionen er, at Havnehuset – som det første boligbyggeri i det nye boligområde – skal være pejlemærke for byudviklingen af Nordhavnen. Målet har været at skabe et moderne byggeri med referencer til havnens mangfoldige miljø og historie. Kvarterets karakter bygger på områdets lange historie og stærke identitet – Havnens historie og kvaliteterne ved den nære relation til vandet. Området rummer et særligt bymæssigt og kulturhistorisk miljø med bevaringsværdige bygninger, små stræder og en synlig fortælling om stedets fortid.

- Med spadestikket til Havnehuset begynder et nyt kapitel i Nordhavnens historie. Den gamle industrihavn bliver omdannet til en moderne bydel med erhverv og boliger, og Havnehusets beboere bliver de første, som nogensinde har boet her. Århusgadekvarteret kommer til at rumme et særligt miljø med bevaringsværdige bygninger, små stræder og en synlig fortælling om stedets historie. Nybyggerier som Havnehuset skal forholde sig til den fortælling – og det gør Havnehuset, siger Jens Kramer Mikkelsen, adm. direktør i By & Havn, der står for udviklingen af den nye bydel.

Århusgadekvarteret afgrænses af Nordbassinet, Kronløbsbassinet og Kronløbet og realiseres som det første bykvarter i Nordhavnen med plads til ca. 3.000 beboere og 6-7.000 arbejdspladser. På længere sigt kan hele Nordhavnen huse 40.000 beboere og 40.000 arbejdspladser.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125