23948sdkhjf

Agnes og Betzy pris til Carl Bro-ingeniør

30-årige Tine Sødergren er den hidtil yngste modtager af Ingeniørforeningens Agnes og Betzy pris...
30-årige Tine Sødergren er den hidtil yngste modtager af Ingeniørforeningens Agnes og Betzy pris.

Hun har fuld fart på karrieren, og er ikke alene en af de eneste kvinder ud af de 20 medarbejdere, der arbejder med validering hos Carl Bro Gruppen. Her er hun også yngste medarbejder.

Tine Sødergren har på blot to år sat sig i stor faglig respekt, og har udviklet sig til en kapacitet på det farmaceutiske område. Det er på den baggrund, virksomheden har indstillet hende til årets Agnes og Betzy pris.

”Tine Sødergren har trods sin unge alder gjort sig særligt bemærket ved at kombinere et højt fagligt niveau med en sund forretningssans og samtidig være en inspirerende kollega med teamspirit. Som en god rollemodel er Tine Sødergren derfor værdig til at modtage prisen,” lyder motivationen fra Helle Petersen, formand for Kvindeudvalget i Ingeniørforeningen i Danmark, IDA.

Agnes og Betzy prisen er stiftet til minde om de første danske kvindelige ingeniører: Agnes Klingberg og Betzy Meyer, som i 1887 fik deres kandidatgrad i kemi fra Polyteknisk Læreanstalt.

Prisen er på 25.000 kr. og et kunstværk som blev overrakt af den socialdemokratiske socialordfører Mette Frederiksen.

Prisen gives til ingeniører, der har medvirket til: Synliggørelse af kvinder i ingeniørfaget, fremme ligestillingen inden for ingeniørfaget eller kvinder der har gjort noget bemærkelsesværdigt i eller for ingeniørfaget.

Prisen blev indstiftet i 1997 for at markere 100-året for Agnes og Betzy.

Tine Sødergren er uddannet diplomingeniør i kemi Danmarks Tekniske Universitet. Siden 2003 har hun været i Carl Bro Gruppen som konsulent med speciale i farmaceutisk produktion og validering.

Kilde: pressemeddelelse fra IDA

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14