23948sdkhjf

De første beboere flytter ind mellem de to limfjordsbroer

22 limfjordsboliger står klar til indflytning på havnefronten i Nørresundby. Kuben Byg har udviklet boligprojektet, som opføres af NCC...
22 limfjordsboliger står klar til indflytning på havnefronten i Nørresundby. Kuben Byg har udviklet boligprojektet, som opføres af NCC.

1. juli afleverer NCC første etape af det markante nye havnebyggeri, Mellem Broerne, og umiddelbart efter begynder beboerne at flytte ind i andels- og ejerlejlighederne på solsiden af Limfjorden.

Første etape af byggeriet omfatter 22 lejligheder i de to første af i alt fire bygninger, som er placeret vinkelret på havnefronten - helt ud til vandet - for at give lejlighederne fri udsigt til fjorden og Aalborg.

Bygningerne får et maritimt præg med lyse og lette facader. Mellem bygningerne etableres grønne områder, og tæt ved ligger en lille lystbådehavn og et nyanlagt parkanlæg. Lejlighederne indrettes med enkle, tidløse materialer, og de udstyres alle med en sydvendt panoramaudsigt og rummelige altaner.

- Det er arkitektur af meget høj kvalitet med nogle forholdsvis komplicerede løsninger, der stiller krav til organiseringen af byggeriet, forklarer NCC’s projektleder Lars Kjeldgaard.

For eksempel skulle de forskellige håndværksfag skiftes til at arbejde på penthouselejlighedernes svalegang - med ni skift i alt - før den var færdig.

- Hvis fagene hver gang blev forsinket bare en enkelt dag, kunne vi pludselig have været næsten to uger bagud med byggeriet. Men det er samtidig dét, som gør det til et spændende og flot byggeri, understreger Lars Kjeldgaard, som nu er i gang med at kvalitetstjekke de første boliger.

Havnearealer på begge sider af fjorden gennemgår i øjeblikket en omfattende byudvikling med mange nybyggede boliger. Med sin centrale placering mellem Jernbanebroen og Limfjordsbroen tæt på vandet og byens centrum kommer Mellem Broerne til at udgøre en væsentlig del af et nyt attraktivt og moderne havnemiljø.

- Byggeriet udgør den første strækning af Nørresundbys nye havnefront mod vest fra Limfjordsbroen til Lindholm, og man kan allerede nu fornemme, hvordan miljøet begynder at tage form. Boligerne er temmelig eftertragtede, og inden bygningerne står færdige, har vi solgt 41 ud af 44 lejligheder, siger Svend Pedersen fra Kuben A/S, som har udviklet projektet.

Kuben og NCC har gennem længere tid samarbejdet om at realisere boligprojekter i Nord- og Vestjylland - blandt andet Fjordparken i Struer, Sct. Pouls Have i Holstebro og Sorthøjparken i Hasseris.

Fakta om Mellem Broerne:

Adresse: Mellem Broerne 11-17, Aalborg
Bygherre: Foreningen for Boligfællesskabet Mellem Broerne
Projektudvikling og bygherrerådgiver: Kuben Byg A/S
Totalentreprenør: NCC Construction Danmark A/S
Kontraktsum: 55 mio. kr.
Arkitekt: Arkitema K/S
Rådgivende ingeniør: NIRAS
Samlet byggeri: 5.800 kvadratmeter
Byggeperiode: Juni 2004 til oktober 2005

Kilde: NCC

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078