23948sdkhjf

Beskæftigelsen udvikler sig kun moderat

De fem storregioner, der skal afløse amterne i kommunalreformen, har alle haft faldende beskæftigelse de seneste tre år...
De fem storregioner, der skal afløse amterne i kommunalreformen, har alle haft faldende beskæftigelse de seneste tre år.

Først inden for sidste halvår af 2004 er der sket en moderat fremgang i fire af regionerne, mens Region Nordjylland endnu venter på væksten.

Det viser en ny analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE), som for første gang har sat fokus og tal på udviklingen i beskæftigelsen i de kommende fem regioner, der skal afløse de amter, som nedlægges med kommunalreformens ikrafttræden i 2007.

AE-direktør Lars Andersen vurderer, at udviklingen i beskæftigelsen i regionerne fra 4. kvartal 2001 til samme kvartal sidste år indikerer, hvor godt et grundlag, der er for vækst i regionerne fremover.

Og dermed levner han ikke meget håb for regeringen om, at den kan opfylde beskæftigelsesmålene i 2010-planen: At få 60.000 flere personer ud på arbejdsmarkedet.

- Med den udvikling vi kan se i beskæftigelsen, bliver det meget svært for regeringen at opfylde målene i 2010-planen, for den kraftige vækst, der skal trække de nye job ser stadig ud til at lade vente på sig, siger direktøren, til Ritzau.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079