23948sdkhjf

Aalborgs fagbevægelse ruster sig til forsvar

Aalborgs fagbevægelse styrker nu indsatsen for at få overenskomst med udenlandske firmaer, der arbejder i lokalområdet...
Aalborgs fagbevægelse styrker nu indsatsen for at få overenskomst med udenlandske firmaer, der arbejder i lokalområdet.

LO-Aalborg og Byggefagenes Samvirke Aalborg har sammen startet et projekt, som gennem dokumentation, oplysning og etablering af blokade-netværk skal samle den lokale fagbevægelses viden og ressourcer til et beredskab i arbejdet for at overenskomstdække udenlandske firmaer.

Blandt andet skal en ny internet-side, som snart bliver sat i gang, bruges til at dokumentere, hvor udenlandske firmaer arbejder med og uden overenskomst.

Det er et stigende antal – især polske – virksomheder, der med EU's udvidelse har fået adgang til det danske marked med dumping-priser, som får Aalborgs fagbevægelse til at råbe vagt i gevær.

- Vi betragter det som et angreb på vores løn- og arbejdsforhold, når ansatte i udenlandske firmaer arbejder her i landet til lønninger på 2000 kroner om måneden, som vi allerede har oplevet det, siger formanden for fagforbundet Træ-Industri-Byg (TIB) i Aalborg, Allan Winfeld, der også er formand for Byggefagenes Samvirke Aalborg.

- I øjeblikket er det byggefagene, der oplever det største pres fra udenlandske virksomheder. Men intet fag eller branche kan vide sig sikker. Derfor er det en samlet fagbevægelsens opgave at handle mod forsøg på social dumping, siger formand for LO-Aalborg, Kaj Poulsen.

Kilde: Forbundet Træ-Industri-Byg

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093