23948sdkhjf

Nye energikrav fordel for VELFAC

I begyndelsen af 2006 skærpes energikravene til vinduer i bygningsreglementerne. De nye regler betyder, at VELFAC vinduer bliver endnu mere energirigtige...
I begyndelsen af 2006 skærpes energikravene til vinduer i bygningsreglementerne. De nye regler betyder, at VELFAC vinduer bliver endnu mere energirigtige, når en bygnings samlede energiforbrug skal beregnes.

VELFAC er klar til at imødekomme de nye krav og VELFAC energiberegner opdateres i god tid, så arkitekter eller rådgivende ingeniører kan beregne, hvordan vinduer og døre påvirker bygningens samlede energiforbrug.

”Med de nye tillæg til bygningsreglementerne kan man sige, at VELFAC vinduer er blevet endnu mere energirigtige. Da vi udviklede den slanke VELFAC 200 konstruktion i 1985 var det ikke alene for at skabe et æstetisk flot vindue, men også for at kunne tilbyde et enestående energivenligt vindue. Det bliver vi belønnet for nu,” siger marketingchef Carsten Røjgaard fra VELFAC A/S.

Ændringerne i bygningsreglementerne betyder nye og forskellige krav til vinduerne ved nybyggeri, tilbygning og ombygning. Det indebærer, at de projekterende skal gennemføre de nødvendige beregninger for at sikre, at energirammen eller varmetabsrammen overholder de nye regler. Med VELFAC vinduesløsninger bliver det meget enkelt, for VELFAC leverer de oplysninger, der skal bruges til beregningerne.

Solvarmen kan regnes med


Udover at reglerne strammes, er den væsentligste nyhed, at man altid kan medregne den gratis solvarme, der transmitteres gennem ruden.

Netop på det punkt har VELFAC en stor fordel i forhold til andre vinduesproducenter.

VELFAC vinduernes slanke konstruktion og det deraf følgende større glasareal giver et mærkbart større gratis varmetilskud.

Samtidig giver det større glasareal mere dagslys og dermed et mindre behov for kunstig belysning.

Begge dele skal ifølge de nye regler medregnes, når en bygnings samlede energiforbrug skal beregnes.”De nye regler repræsenterer en del af de forpligtelser, som Danmark påtog sig i Kyoto-aftalen, og vi støtter den overordnede målsætning om nedbringelse af CO²-udslippet. Vinduers energimæssige egenskaber er et vigtigt parameter, men det er ikke det eneste: kvalitet, design og vedligeholdelsesomkostninger skal fortsat tænkes med, når der skal vælges nye vinduer”, siger Carsten Røjgaard.

Opdaterer VELFAC energiberegner

VELFAC har lagt en energiberegner ud på deres hjemmeside, som arkitekter, entreprenører, håndværkere og private har adgang til. Her er det nemt at gå ind og tjekke, hvordan VELFAC vinduer påvirker et byggeri energimæssigt. ”Vi er i fuld gang med at opdatere og udbygge vores energiberegner, som vil være klar 3. oktober 2005, det vil sige i god tid, inden de nye regler træder i kraft”, siger Carsten Røjgaard.

Kilde: VELFAC

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078