23948sdkhjf

J-F. Lemvigh-Müller Holding A/S køber Louis Poulsen El-teknik A/S

Under forudsætning af Konkurrencestyrelsens godkendelse, har J-F. Lemvigh-Müller Holding A/S pr. 30. juni 2005 købt grossistdelen af Louis Poulsen koncernen af...
Under forudsætning af Konkurrencestyrelsens godkendelse, har J-F. Lemvigh-Müller Holding A/S pr. 30. juni 2005 købt grossistdelen af Louis Poulsen koncernen af Polaris Private Equity og HD-Invest.

- Købet er sket som et led i en målrettet satsning på at blive en betydende leverandør af komponenter til tekniske bygningsinstallationer på det danske marked, udtaler Adm. Dir. Christian Lemvigh-Müller, J-F. Lemvigh-Müller Holding A/S.

– Louis Poulsen El-teknik er den ene af Danmarks to store el-tekniske grossistvirksomheder med et sortiment, der dækker alt lige fra stikkontakter til avanceret industriautomation. I fællesskab vil vi således kunne skabe en række spændende synergier og tilbyde vore kunder både en bredere vifte af produkter og effektive logistikløsninger.

Lemvigh-Müller koncernen består i forvejen af VVS-, Stål- og Værktøjsgrossisten Lemvigh-Müller A/S, LMG Maskiner A/S samt Dansk Leca A/S. Med tilkøbet af Louis Poulsen El-teknik, vil man nu ikke blot kunne matche den gradvise sammensmeltning af el- og VVS-branchen, men også i meget stor udstrækning være en attraktiv leverandør af maskiner, stål, værktøj og el-tekniske komponenter til industrien.

Louis Poulsen El-teknik fortsætter som et selvstændigt selskab med uændret navn i Lemvigh-Müller koncernen. Hele ledelsen, med Adm. Dir. Morten Jørgensen i spidsen, fortsætter uforandret. Der forventes heller ingen ændringer hvad angår de øvrige 540 medarbejdere i virksomheden.

- Som en del af Lemvigh-Müller koncernen bliver vi ikke kun en del af en stor, solid danskejet koncern med en årlig omsætning på mere end 6 mia. kroner, siger Adm. Dir. Morten Jørgensen.

– Vi får også tilført nye kompetencer og bliver i stand til at tilbyde vore kunder et udvidet sortiment, der i høj grad er orienteret mod den fremtidige udvikling i hele installationsbranchen.

– Vore kunder vil opleve os som en endnu stærkere samarbejdspartner fremover. Samtidig glæder jeg mig meget over, at vi bliver en del af en koncern, der bygger på de samme holdninger og værdier som os.

Louis Poulsen El-teknik har hidtil været et søsterselskab til det mere alment kendte Louis Poulsen Lighting, der udvikler og producerer verdenskendte belysningsprodukter. Louis Poulsen Lighting vil fortsat være ejet af Polaris Private Equity og HD-Invest, men de to virksomheder viderefører det nære samarbejde i den nye ejerstruktur, idet Louis Poulsen El-teknik fortsat vil være eksklusiv distributør af Louis Poulsen Lightings produkter på det danske marked.

Kilde: J-F. Lemvigh-Müller Holding A/S

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11