23948sdkhjf

DBI opbygger Brand- og Sikringscenter

Brand- og Sikringscenteret bliver navnet på et nyt område med demonstrations- og undervisningsfaciliteter, som er under opbygning hos...
Brand- og Sikringscenteret bliver navnet på et nyt område med demonstrations- og undervisningsfaciliteter, som er under opbygning hos Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut (DBI) i Hvidovre.

Centeret indrettes i en tidligere lagerhal og kommer til at indeholde alle tænkelige former for udstyr inden for brandsikring, sikkerhed og security mv.

Idéen bag Brand- og sikringscenteret er at skabe et samlet sted, hvor bygnings- og sikringsfagfolk samt bygherrer og andre interesserede kan få demonstreret og afprøve et varieret udbud af de forskellige former for sikringsudstyr og – anlæg, der findes.

For at vise, hvordan bygningsautomatikken kan integreres, vil der også blive installeret andre former for bygningsautomatik, som for eksempel komfortanlæg mv.

- Vi har ryddet 600 m2, som vi har renoveret fra gulv til loft og forsynet med de basisinstallationer som el og vand mv., der er brug for. En del af arealet bliver indrettet til undervisningsformål, derudover bliver der en stor demonstrations- og prøvningsdel, og endelig bliver der mulighed for, at branchens leverandører kan blive repræsenteret på enkelte udstillingsstande, fortæller Bo Nygaard Sørensen, DBI, som står for projektet.

Som led i projektets gennemførelse har DBI etableret et samarbejde med en række ledende leverandører af de forskellige former for sikringsudstyr samt bygningsautomatik og komfort.

Dermed vil det blive muligt at kunne vise repræsentative eksempler på de forskellige typer anlæg, systemer og produkter inden for brand og sikring, herunder også passive systemer.

- Udstyret kommer til at afspejle såvel de kendte, gængse løsninger som fremtidens systemer, forklarer Bo Nygaard Sørensen, som understreger, at centeret skal bidrage til at fremme sikkerheden og ikke mindst sikkerhedskvaliteten i samfundet.

Kilde: Dansk Brand- og Sikringsteknisk Institut

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094