23948sdkhjf

NCC dokumenterer medarbejdernes kompetencer

NCC indfører en uvildig dokumentation af medarbejdernes kompetencer. Nu skal ikke kun firmaet, men også de enkelte medarbejdere, certificeres efter en...
Alle NCC Construction Danmarks medarbejdere med ansvar for at lede større bygge- og anlægsprojekter skal gennem en uvildig bedømmelse og certificering af deres kompetencer i at lede projekter. På den måde får byggebranchens kunder for første gang mulighed for at danne sig et objektivt billede af, om byggefirmaet stiller med de rette kompetencer, når der bydes på en given opgave.

– Hos NCC er vi ikke kun i stand til at stille med den rigtige pris og den nødvendige tekniske kunnen, når vi byder på en opgave. For os er det vigtigt, at kunderne får et objektivt grundlag at vurdere firmaets kompetencer på. Det kan nemlig blive både besværligt og dyrt for en byggesag, hvis den valgte løsning ikke rummer de nødvendige faglige og menneskelige kompetencer, siger Human Ressource-direktør Susanne Kynne Frandsen, NCC Construction Danmark.

Alle medarbejdere, der leder større projekter i NCC, skal certificeres efter den internationale standard i projektledelse IPMA (International Projekt Management). NCC’s HR-afdeling har udarbejdet et omfattende uddannelsesprogram, der kvalificerer til certificering på et af IPMA’s tre øverste trin for projektledelse, trin C, B og A.

De første 15 NCC-medarbejdere har netop gennemgået et op til 12 måneder langt uddannelses- og certificeringsforløb. Af de 15 er de 12 – 11 ingeniører og en elektrikker – nu certificeret efter IPMA-standarden. Forløbet indgår i NCC’s nyudviklede Projektakademi, som er en uddannelsesstruktur rettet mod virksomhedens projektmedarbejdere.

– I byggebranchen er det normalt at certificere hele virksomheder efter blandt andet de internationale ISO-standarder, som vi også gør hos NCC. Mig bekendt er det første gang, at en dansk entreprenørvirksomhed systematisk får certificeret de enkelte projektledere, så kunderne kan være sikre på at få netop de kompetencer, de køber af virksomheden, siger Susanne Kynne Frandsen.

Planen er, at alle uanset alder og erfaring skal gennem certificeringen, hvis de arbejder med ledelse af større projekter. Alt i alt ventes omkring 200 medarbejdere og ledere i løbet af de kommende år at blive certificeret.

Kilde: NCC

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078