23948sdkhjf

Storke Vinduer A/S opkøbt

Storke Vinduer A/S i Farsø er blevet opkøbt af den svenske Elitfönster-gruppen og indgår dermed som et væsentligt element i Europas største producent...
Storke Vinduer, der er Danmarks fjerdestørste vinduesproducent, er vokset kraftigt de seneste år, ikke mindst takket være effektiv produktion, kort leveringstid og høj produktkvalitet.

”Vi er i øjeblikket ved at klargøre en ny fabrik, hvor vi vil fokusere på et nyudviklet træ- og aluminiumsvindue. Fabrikken indvies i efteråret og giver os gode forudsætninger for at få endnu bedre fat på det danske marked”, fortæller Storke Vinduers administrerende direktør, Niels Peter Pretzmann.

Hensigten for Elitfönster-gruppen, der er under navneændring til INWIDO, er da også klar:

”Vi har aktuelt en meget hurtig tilvækst. Vi købte tidligere i år Pilha OY i Finland, Diplomat Scandinavia A/S i Norge og Lenhovda Fönster AB i Sverige. Derigennem har vi etableret os på det finske vinduesmarked og taget yderligere et skridt ind på det norske og svenske marked – samtidigt med at vi har forstærket vores svenske produktionskapacitet. Med købet af Storke Vinduer bliver vi Europas største producent af trævinduer og får foruden lokal produktion i Danmark adgang til Storkes nyudviklede træ- og aluminiumsvindue, som er blevet skabt for at imødekomme de øgede krav om lavt energiforbrug”, siger Sven-Gunnar Schough, der er administrerende direktør for Elitfönster-gruppen.

Niels Peter Pretzmann, der indtræder som aktionær og koncerndirektør i det nye danske holdingselskab INWIDO Danmark, bekræfter, at salget af Storke Vinduer sker med henblik på en fortsat ekspansiv linje:

”Det er blandt andet målsætningen at øge markedsandelene i Danmark, men vi har også fokus på for eksempel Irland, som vi gennem en årrække har haft en stor eksport til. Det er en del af aftalen med Elitfönster-gruppen, at Storke Vinduer får ansvaret for den samlede eksport til Irland.”

Storke Vinduer har gennem en længere årrække haft et godt samarbejde med KPK Døre & Vinduer A/S i Nykøbing Mors. Dette samarbejde fortsætter og forventes udbygget. Storke Vinduer havde i regnskabsåret 2004/05 en omsætning på cirka 190 mio. DKK og nåede et resultat efter afskrivninger på cirka 45 mio. kr. Virksomheden, der ikke opererer med lagervarer eller faste mål, men fremstiller alle vinduer og døre efter individuelle mål og ønsker, har omkring 150 medarbejdere.

Elitfönster-gruppen har efter erhvervelsen af Storke Vinduer cirka 1.400 ansatte og når i 2005 en omsætning på omkring 1,8 mia. DKK. Elitfönster-gruppen, der baserer sig på en svensk snedkerifabrik fra 1924, ejes blandt andet af Ratos AB, et investeringsselskab noteret på børsen i Stockholm.

Kilde: Storke Vinduer A/S

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094