23948sdkhjf

Fiberline Composites bygger ny fabrik til 150 millioner kroner

Producenten af avancerede komposit-materialer, Fiberline Composites, går imod strømmen af virksomheder, der flytter produktion til...
Kraftig vækst er årsagen til, at vidensvirksomheden Fiberline Composites investerer i en ny fabrik i Middelfart. Fabrikant Henrik Thorning forventer, at Fiberline vil skabe mere end 50 nye arbejdspladser over de kommende år.

- Vi mærker en stigende anerkendelse af vores high-tec materialer inden for facader, broer, medicinske udstyr, arkitektur, off-shore mm., og vi tror på, at det er muligt at satse på investeringer i teknologi og produktionsudvikling i Danmark, siger Henrik Thorning.

Mange forstår ikke, at virksomheden tør bygge en ny fabrik i Danmark, men kombinationen af viden og effektiv produktion betyder, at de høje arbejdslønninger i sig selv ikke ødelægger konkurrenceevnen, siger Henrik Thorning.

- Problemet er snarere de omkostninger, der findes uden for virksomhederne. Hvis flere produktionsvirksomheder skal have mod på at investere i Danmark, så kræver det, at politikerne kender deres besøgelsestid. Hvis ikke politikerne reducerer virksomhedernes omkostningsniveau, bliver det meget svært for danske virksomheder at konkurrere med virksomhederne i Kina. Med de rigtige rammebetingelser, skal vi til gengæld nok gøre resten, siger Henrik Thorning.

Fiberline har i øjeblikket ca. 110 medarbejder primært på virksomhedens hovedsæde i Kolding, hvor man længe har været trængt pladsmæssigt på grund af virksomhedens vækst. Virksomheden har i forvejen en fabrik i Middelfart med ca. 20 af medarbejderne. Medio 2006 samles al produktion i Middelfart, hvor Fiberline får adresse op til motorvejen.

Fiberline startede i 1979 og fremstiller komposit-produkter, populært kaldet glasfiber. Produkterne bruges over det meste af Europa til tog, busser, broer, bygninger osv., fordi materialet har stor styrke, vejer mindre, kræver mindre energi og mindre vedligeholdelse end de traditionelle materialer. Fiberline eksporterer til 42 lande, herunder også Kina.

Kilde: Fiberline Composites

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

2.114