23948sdkhjf

MT Højgaard afventer VVS-undersøgelse

Entreprenørkoncernen MT Højgaard afventer i første omgang udfaldet af Konkurrencestyrelsens undersøgelse af en mulig karteldannelse inden for vvs-området...
Det fastslår pr-direktør i MT Højgaard Michael von Bülow over for Ritzau.
MT Højgaard er kunde hos vvs-installatørerne i de byggesager, hvor entreprenørkoncernen selv fungerer som bygherre og opfører byggeri for egen regning. I andre tilfælde arbejder koncernen som tilbudsgiver på et givet byggeri og fungerer således på linje med vvs-firmaerne.

- Først skal vi finde ud af, hvad der er hoved og hale i det her. Men hvis det viser sig, at oplysningerne om karteldannelse er korrekte, så får virksomhederne et forklaringsproblem. Hvis der blev aftalt priser i 2001, så skal de overbevise os om, at det ikke finder sted i dag, fastslår han.

Grundlæggende finder Michael von Bülow det dog overraskende, at sagen dukker op.

- Det er noget, der hører fortiden til. Vi har strammet vores retningslinjer og forsøger at holde vores sti ren, som vi venter, at andre også gør det, siger han.

Entreprenørkoncernen NCC er ligeledes overrasket over oplysningerne.

- For 10 år siden kunne jeg nok i nogle tilfælde have en fornemmelse af, at prisen var presset lidt for meget i vejret. Men ikke i dag, siger koncerndirektør i NCC, Klaus Kaae, til Ritzau.

Skulle der være tale om overpriser i nogle tilfælde, vil NCC efter Klaus Kaas vurdering sandsynligvis ikke være blevet ramt.

- Vi har vores egne vvs-folk, der i samarbejde med nogle få faste firmaer står for hovedparten af vores vvs-arbejde. Og vi har en ganske præcis ide om, hvad de enkelte entrepriser skal koste. Det eneste vi diskuterer er sådan set leverandørens fortjeneste - alt det andet kender vi prisen på, fastslår han.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.084